Volop activiteiten in Roermond tijdens de ‘week van de eenzaamheid’

Foto: Mandy Fontana via Pixabay
Ruim 50% van de volwassenen in Roermond geeft aan zich wel eens eenzaam te voelen. Daarom hebben meerdere organisaties en inwoners de handen in elkaar geslagen om de eenzaamheid in Roermond terug te dringen. Samen met de projectleider stellen zij een plan van aanpak op. Dit zal in de loop van dit jaar verder vorm krijgen.

Activiteiten in de Week tegen eenzaamheid

Op korte termijn zijn er verschillende activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Deze vinden plaats in de Week van de Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober. Hieronder noemen we enkele activiteiten. Komt u ook en neemt u iemand mee?

Film goede buren

Op woensdag 2 oktober vertoont ECI Cultuurfabriek de film Goede Buren, over Ada en Wilma, die samen in actie komen tegen eenzaamheid. Na afloop van de film is er een ‘goed gesprek’ met het publiek.  Iedereen is van harte welkom.  Speciaal uitgenodigd zijn vrijwilligers, wijkraden, verenigingen, (kleine) ondernemers en welzijns- en zorgprofessionals,.

De film start om 19.30 uur in ECI Cultuurfabriek. De avond zal, inclusief het Goede Gesprek eindigen om 22.00 uur. Reserveren kaartjes à €6,- via ECI Cultuurfabriek.

Dag van de ouderen

De eerste dag van oktober is ook de internationale Dag van de Ouderen (1 oktober). Daarom organiseren verschillende seniorenverenigingen en organisaties op en rond deze dag activiteiten. Zie voor actuele informatie: www.seniorenroermond.nl. Op deze website vindt u nog meer informatie over activiteiten en cursussen in Roermond.

Muziek en creativiteit in De Donderie

Een gevarieerd programma met Live muziek van Michel Hameury, koffie/thee en iets lekkers, informatie over creatieve activiteiten en een tombola. Datum: woensdag 2 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur in De Donderie Zaal 1
Voor wie: alle senioren, vrienden, kennissen, buren. De activiteit is gratis.

Inloop met muziek in ’t Paradies

Gezellige ontmoeting onder het genot van koffie met vlaai en muziek. Datum: vrijdag 4 oktober vanaf 13.30. De activiteit is gratis.

Wilt u een bijdrage leveren om eenzaamheid in Roermond tegen te gaan  via het netwerk Een tegen eenzaamheid, of wilt u daar meer informatie over, neem dan contact op met : Projectleider Een tegen eenzaamheid, Sergio van Santvoort [email protected], telefoonnummer 06 21660846.

Bron: Gemeente Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen