Limburgse Molendag 2019

Foto:

 Op zondag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is het weer Limburgse Molendag. Dé kans om de molens en molenaars in Limburg in actie te zien. Maar liefst 50 molens zijn die dag gratis te bezoeken. Jong en oud kan ontdekken hoe een molen werkt en genieten van speciale activiteiten op en rond de molens. Bijna overal geven molenaars en molengidsen uitleg. Daarnaast zijn er op diverse plekken demonstraties, exposities, muzikale optredens en molenrijke wandel- en fietsroutes. Ook wordt er volop graan gemalen en soms zelfs ter plekke verwerkt tot allerlei lekkernijen. Alle geopende molens en activiteiten staan op www.limburgsemolens.nl

Wind- én watermolens

Dankzij het herfstige oktoberweer is er tijdens de Limburgse Molendag meestal genoeg wind om de windmolens flink te laten draaien. Maar ook watermolens, zoals na lange tijd de Wittemermolen in Wittem, zijn deze dag geopend voor publiek. Alle molens zijn natuurlijk een bezoekje waard, maar enkele tips dit jaar zijn zeker de Schouwsmolen in Ittervoort, waar de workshop Yoga bij de molen plaatsvindt, radiozendamateurs die live uitzenden vanaf de van Tienhovenmolen in Bemelen-Gasthuis en vele koren die klinken op de molen van Merselo. Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat de Houthuizermolen in Lottum door oorlogsgeweld werd vernietigd en is het 10 jaar geleden dat de molen is herbouwd. Herdenking en viering gaan hier hand in hand.

Organisatie

De Limburgse Molendag is een initiatief van de Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg en de Provincie Limburg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden