Gemeente Roermond wil leegstand binnenstad tegengaan door project start je eigen droomwinkel

Foto: Gerjo

Roermond – Angela Hokstam – Start je eigen droomwinkel is een project van de gemeente Roermond, om de leegstand in de binnenstad tegen te gaan en om beginnende ondernemers te helpen. Je dient aan verschillende voorwaarden te voldoen als je mee wilt doen aan start je eigen droomwinkel. Bijvoorbeeld een ondernemersplan schrijven, gesprekken voeren met het starterscentrum en een huurovereenkomst aangaan voor minimaal 2 jaar. Hierna wordt het ondernemersplan getoetst in een commissie bestaande uit o.a. gemeente Roermond, citymanagement, accountants, banken en het starterscentrum. Als de commissie het plan en de ondernemer kans geven van slagen, wordt er een subsidie toegekend van 5000 euro.

”Ik ben meer dan 25 jaar zelfstandig ondernemer geweest en door de crisis in 2012 gestopt met ondernemen en gaan werken als manager van Steps in Roermond. In 2015 ben ik voorzitter geworden van de winkeliersvereniging Hartje Roermond. Het hoofdkantoor van Steps gaf mij de opdracht om local management te doen in Roermond. Zo is mijn ondernemershart weer gaan kloppen. Ik heb in november 2017 ontslag genomen en ben gaan nadenken over wat ik verder zou willen gaan doen. Toen besliste ik om weer een eigen zaak te beginnen. Ik wil mijn eigen beslissingen nemen en mijn eigen idee├źn uitvoeren vertelt Gerjo Safi Bouteraa,de eigenaresse van Gerjo Dresses. Zij is als eerste gestart in het project van de gemeente, start je eigen droomwinkel.

Na een goede voorbereiding en onderzoek kwam ze op het idee, een jurkenwinkel in Roermond te beginnen. Ze vond een pand, dat precies bij haar past in een mooi- en gezellig straatje met zelfstandige ondernemers. 8 maart 2019 was het zover en opende wethouder Angely Waaijen officeel de deuren, van GERJO Dresses in Roermond, aan de Schoenmakersstraat 14. Gerjo Dresses is een unieke winkel in hartje Roermond, gespecialiseerd in jurken voor iedere gelegenheid.Verder zijn er jasjes, vestjes en accessoires. Een ware snoepjeswinkel voor iedere vrouw, waar iedere klant wordt welkom geheten en eerlijk en vakkundig advies krijgt.”Ik wil graag mijn klanten leren kennen. Mijn toekomstplannen zijn om van GERJO Dresses een waar begrip te maken in de regio en op termijn mijn eigen kledinglijnte gaan produceren” aldus Safi Bouteraa.

GERJO Dresses neemt weer deel aan het fashion- event op 28 september. Het fashion- event is een uniek event in Roermond dat elk jaar in april en september georganiseerd wordt door de ondernemers zelf, waar de langste rode loper van Limburg/Nederland wordt uitgerold, om de mode te showen voor het aanstaande seizoen. Alle winkels kunnen deelnemen zowel kleine zelfstandige ondernemers alsook de grootwinkelbedrijven. Iedere kledingzaak wordt gekoppeld aan een schoenenzaak. De modellen van het event, zijn de klanten of het personeel . Het is niet alleen een goede belevening voor de stad Roermond, maar ook een goede reclame voor de winkels.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden