Kamermuziekfestival Buitenskamers gaat van start!

Foto: ECI cultuurfabriek

PERSBERICHT – Volgende week is het zover: Buitenskamers, het eerste kamermuziekfestival van Roermond, gaat van start. Van 3 t/m 6 oktober vinden op verschillende locaties in Roermond bijzondere, intieme concerten plaats van gerenommeerde musici en veelbelovende jonge talenten. Het programma varieert van pakkende filmmuziek (Tuschinsky Trio) en rebelse noten (Pynarello), tot religieuze Barok (Ensemble Rossignol) en betoverende zang (Ensemble Silhouet). Kortom, een prachtige muzikale reis die je niet wilt missen!

Het programma:

  • 3 oktober – 00 uur: Tuschinsky Trio – Foroxity Filmarena
  • 4 oktober – 30 uur: Pynarello (officiële opening) – ECI cultuurfabriek
  • 5 oktober – 00 uur: Ensemble Rossignol en Trio Little Italy – Kapel in ’t Zand
  • 5 oktober – 00 uur: Heritage Sinfoniëtta – Ursulakapel
  • 6 oktober – 30 uur: Opera Cellissimo: Legends of the North – Cuypershuis
  • 6 oktober – 00 uur: Vocaal Ensemble Silhouet – Kathedraal

Buitenskamers is een initiatief van de Christoffel Huiskamer Concerten en ECI cultuurfabriek en wordt uitgevoerd onder leiding van Anneke Pasman, Joery Wilbers en Joop Geurts. Buitenskamers stelt zich tot doel de krachten op het   gebied van Klassieke Muziek in Midden Limburg te bundelen, het publieksbereik te vergroten en de positie van Klassieke Muziek te versterken. Dat doen we door de organisatie van het festival Buitenskamers, met daarin speciale aandacht voor talent en talentontwikkeling, als ook de inrichting van een online platform voor Klassieke Muziek. De partners van Buitenskamers zijn: Foroxity Filmarena, Christoffel Huiskamer Concerten, het Cuypershuis, Heritage Sinfonietta, ECI cultuurfabriek, Stg. Scala en Vocaal Ensemble Silhouet.

Voor meer informatie over ons programma en het reserveren van tickets kun je terecht op onze website www.buitenskamers.com.

 

 

Reacties