Stichting Opkikker helpt 1813 gezinnen in het haast afgelopen jaar

Foto: St. Opkikker

Roermond – Angela Hokstam – Oktober is de Koffie Morning maand. De gehele maand worden er door heel Nederland gezellige koffiemomentjes georganiseerd, en lekkernijen verkocht voor Stichting Opkikker.

Stichting Opkikker zet zich al vanaf 1995 in voor gezinnen waarvan een van de kinderen wegens een langdurige ziekte onder behandeling is. Voor deze gezinnen organiseren zij opkikkerdagen. De stichting heeft dit jaar al 1813 gezinnen geholpen. Persoonlijke aandacht voor de gezinnen, werken met vrijwilligers en kostenbeheersing zijn speerpunten van de stichting.

De Ontmoetingsruimte Donderie in Roermond houdt op 25 oktober een goede doelen dag voor de stichting. ”Net zoals vorig jaar, willen we de verjaardag van Hans Vas koppelen aan stichting Opkikker. Er wordt koffie met vlaai verkocht voor € 1,50. Het geld dat verdiend wordt,wordt geschonken aan stichting Opkikker. Een ieder wordt van harte uitgenodigd om op vrijdag 25 oktober aanwezig te zijn, vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur in de Donderie in Roermond aan de Donderbergweg, laat de leiding van de ontmoetingsruimte in een bericht weten.

Hans Vas die op 25 oktober 72 jaar wordt en op de Donderberg in Roermond woont, is kind aan huis in de ontmoetingsruimte.Vas schrijft gedichten en artikelen in het wijkblad van de Donderberg.

Hans Vas over de inzamelingsactie: ”Nou het is meer een toevallige samenloop dat de Ontmoetingruimte de Donderie, steeds een Opkikker- actie doet in de herfst en liefst nog voor Sinterklaas en dat is dan steeds toevallig rond mijn verjaardag. Ik heb mijn hele leven in de Roermondse wijken in de plantsoenen gewerkt en heb daardoor erg veel mensen leren kennen en door de ontmoetingsruimte kan ik die contacten levend houden.Van iedereen, door iedereen spreekt me erg aan. Niemand is dan uitgezonderd, hoe uitzonderlijk je ook bent en dat is erg inspirerend en creatief. Zonder dat creatieve is het leven voor mij ondenkbaar en dat werkt alleen als je iedereen accepteert zoals het er nu eenmaal is”.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden