In de herfstvakantie verschillende spoorstremmingen in Limburg

Foto: Arriva

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er in de herfstvakantie geen treinen op verschillende trajecten in Zuid- en Noord Limburg. Van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober 2019 zijn er werkzaamheden op het traject tussen Heerlen en Maastricht Randwyck. Van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treinen op delen van de Maaslijn. Arriva zet vervangend busvervoer in.

Zuid Limburg |Traject Heerlen-Maastricht Randwijck
Van zaterdag 12 oktober tot en met zondag 20 oktober rijden er geen treinen op het traject Heerlen – Maastricht Randwyck. Dat geldt zowel voor de stop- (RS18) als de sneltrein (RE18).
Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen en snelbussen tussen Maastricht en Heerlen. Tussen Valkenburg, Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul rijdt een pendelbus. Op het trajectdeel Maastricht-Maastricht Randwyck kan de reiziger gebruikmaken van de overige treinen (RS12 en NMBS) of de reguliere stadsbussen.

Voorbereiding in de nacht van vrijdag op zaterdag

De voorbereidingen van de werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober. Dit betekent dat de trein van 00:26 uur op zaterdag 12 oktober van Maastricht naar Maastricht Randwyck niet rijdt. Ook de trein van Maastricht Randwyck naar Maastricht van 00:34 uur vervalt. De laatste trein naar Heerlen rijdt volgens een gewijzigde dienstregeling. Deze vertrekt in Maastricht op 12 oktober om 00:29 uur i.p.v. om 00:38 uur.

Noord Limburg| Maaslijn tussen Boxmeer-Mook Molenhoek-Nijmegen

Van zaterdag 12 oktober tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treinen op de Maaslijn tussen Mook Molenhoek en Nijmegen. Aanvullend rijden de treinen niet tussen Boxmeer-Nijmegen van maandag 14 oktober tot en met woensdag 16 oktober. Reizigers kunnen gebruik maken van treinvervangende stopbussen die in het weekend rijden tussen Mook Molenhoek en Nijmegen en op maandag tot en met woensdag tussen Boxmeer en Nijmegen.

 Reizen met vervangende bussen
Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd
Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van onze Arriva OV Servicepunten, op de stations van Venlo, Maastricht of Heerlen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen