Incident rechtbank Roermond

Foto: Nieuws.nl

”Roermond is op 11 oktober opgeschrikt door een vreselijke gebeurtenis, waarbij iemand zichzelf voor de rechtbank in brand heeft gestoken. Uiteraard is dit voor het slachtoffer zelf, maar ook voor alle omstanders die het hebben zien gebeuren, een verschrikkelijke en afschuwelijke ervaring. Het is op dit moment niet bekend, als het slachtoffer zal herstellen. Maar zeker is, dat de impact van een dergelijke ervaring groot en heftig is, op iedereen die er deel en ongevraagd getuige van was. Ik wens iedereen daar sterkte bij”

aldus Rianne Donders – de Leest, burgemeester Roermond.

De man heeft zich voor de rechtbank in Roermond in brand gestoken. De man had zichzelf met benzine overgoten en vervolgens met een aansteker in brand gezet.

Het waren flinke vlammen en er was veel rook, zegt een beveiliger.

Op het moment waarop de man zich met benzine overgoot en in brand stak, was het erg druk voor de rechtbank. Beveiligers van de rechtbank zagen het gebeuren. Zij hebben direct de brand geblust.

Volgens de politie is de man aanspreekbaar.Het is nog niet bekend hoe ernstig hij gewond is geraakt. De man is eerst met een ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht vervoerd en daarna naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht met zware verwondingen. De politie heeft een aantal getuigen gesproken en op basis daarvan gaat ze ervan uit dat hij suïcidaal was. De politie wil over de identiteit van de man niets zeggen, omdat het mogelijk om een zelfmoordpoging gaat. Volgens de politie zijn de verwondingen zeer ernstig.

Wat de man dreef weten we niet. De vraag is of we nog met hem kunnen praten, zei een woordvoerder.

Volgens een woordvoerder van de rechtbank had de man een zaak lopen bij de rechtbank. “Maar die zaak diende niet vandaag.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt. Er kwamen meerdere ambulances, brandweerwagens en politieauto’s ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter. Die landde bij de Willem II Singel. De weg voor de rechtbank was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Voor de trappen naar de ingang lagen enkele kledingstukken in een plas blusschuim en een stukje verderop een jerrycan. Een deel van de trappen was afgezet. De rechtbank Limburg was gewoon open en alle geplande zaken gingen door. Voor mensen die het zagen gebeuren is slachtofferhulp ingeschakeld.

Roermond nieus houdt u op de hoogte over dit ernstige incident.

Roermond Nieuws – Angela Hokstam.

'

Reacties

article
101688
”Roermond is op 11 oktober opgeschrikt door een vreselijke gebeurtenis, waarbij iemand zichzelf voor de
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/101688/incident-rechtbank-roermond/
2019-10-11T23:02:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2016/04/24112842/1-regio-nieuws.jpg
Roermond Nieuws