Biodanza boekt successen

Foto: Victor Millan via Pixabay

De volgende Kennismaking met biodanza, de zogenaamde ‘Tour de Biodanza’ is op 18 januari 2020 in Maastricht. Of men kan voor een proefles op de woensdag avond bij Karin Gjaltema in de dansruimte van de Donderie in Roermond. In de maand september was de kennismakingsmiddag met Biodanza in Roermond. Er waren rond de 25 mensen bijeen, om de achtergrond te horen en ook een workshop mee te maken.

Biodanza is ontwikkeld door een antropoloog uit Chili, Rolando Toro. Hij vond 5 gebieden die mensen gelukkig of blij maken. Dat is bijvoorbeeld het gebied van de gezondheid,wat is het dat ons leven voedt en wat is niet voedend. Maar ook vriendschap, mensen om je heen te hebben, open te zijn naar anderen. Of creatieve uitingen in dans, zang, schilderen, of een heerlijke massage of je één te voelen met de natuur. Al deze 5 gebieden, de 5 lijnen, worden wakker gemaakt in biodanza. Door het wakker maken van de 5 gebieden in jezelf, vind je meer vreugde in het leven, wat één van de doelen is van biodanza.

Karin Gjaltema van Biodanza zegt aan Roermond nieuws:

Het was een bijzondere middag om met mensen die onbekend zijn met biodanza, te dansen. We dansten op een eenvoudige manier, zonder dat je pasjes hoeft te leren. Door de laagdrempeligheid is het toegankelijk voor iedereen, jong en oud, man en vrouw. Soms dans en zwier je alleen door de ruimte, dan weer samen met een ander. Of er is een beweging die tot vertraging en verstilling leidt. Elke keer laat de docent de bedoeling van de dans zien en horen, daarna is het aan de groep om het te voelen en te ervaren.

Een van de deelnemers zei na afloop:

Het maakt me heel erg blij om zo met elkaar te kunnen dansen, met mensen die je nauwelijks kent, om mee te doen met biodanza moet je misschien een drempel over, maar ben je er overheen, dan werkt het heel aanstekelijk.

Een andere deelnemer ze:

Ik kon nooit mee komen met jazzballet of een andere dansvorm met pasjes, dan raakte ik de draad volledig kwijt, maar dit kan iedereen en ook nog eens met plezier.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden