Max over inzet bij Red Bull: ‘Iedereen geeft 100 procent’

Foto: Verstappen.nl

Voor het programma Formule 1-café op Ziggo Sport besprak Max Verstappen de teleurstellend verlopen Grand Prix van Japan, de huidige situatie binnen het team en de ontwikkelingen voor volgend jaar.

Het weekend in Suzuka eindigde in mineur na een tik in de tweede bocht van Charles Leclerc. Na afloop van de wedstrijd moesten Max en Charles bij de wedstrijdleiding hun verhaal doen over het ongeluk. De Monegask werd vervolgens bestraft. Max legt uit hoe zo’n bezoek aan de stewards in zijn werk gaat:

“Je gaat beiden naar de wedstrijdleiding. Ze hebben alle beelden, kunnen alles terugspoelen en hebben alle informatie. Tom Kristensen was daar, twee vaste stewards die wel vaker daar zijn en een lokale steward was aanwezig. Ze vroegen wat wij ervan vonden en dan mogen wij het eerst uitleggen. Op basis van onze informatie en natuurlijk ook op basis van hun eigen inzicht, beslissen ze wat ze daarna gaan doen. Je gaat er wel enigszins voorbereid heen. Zo had ik zelf al de beelden teruggekeken vanuit elke camera-hoek en van andere auto’s. Maar uiteindelijk was het duidelijk. Ik ging erheen, maar ik had er eigenlijk niet hoeven zitten.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden