Pianovirtuoos Bill Laurance met supertrio naar Roermond

Foto: Eci Cultuurfabriek

PERSBERICHT – Wereldberoemde componist en producer Bill Laurance brengt op zaterdag 21 maart zijn veelzijdigheid naar de ECI cultuurfabriek! Samen met zijn trio, bestaande uit Jonathan Harvey (bas) en Marijus Alekse (drums), geeft de “jazz maestro” je een niet te missen, unieke piano-experience.

Bill Laurance is mede-oprichter van het Grammy-winnende Snarky Puppy, de internationale band die met groot succes de link legt tussen jazz, r&b en hiphop. Zijn repertoire bestaat uit vele genres; van filmmuziek tot samenwerkingen met verschillende toonaangevende dansgezelschappen als Northern Ballet en choreograaf Matthew Bourne. De klassiek geschoolde pianist & keyboard-speler werkt sinds zijn 14e als professionele muzikant. Hij tourde de wereld rond met internationale grootheden uit pop, rock en jazz als David Crosby, Lalah Hathaway, Musiq Soulchild en het Metropole Orkest.

Zijn 4 albums tikten allen de top van de US & UK Jazz Charts aan en zijn laatste album Cables laat met nadruk de veelzijdigheid van deze topperformer zien. Cables kenmerkt Bill als solopianist; het album bevat maar liefst 8 nieuwe genre-betwistende composities gevuld met elektronische beats en klankkleuren. Dit jaar komt hij samen met zijn trio met een nieuw live-album.

Bill Laurance Trio staat op zaterdag 21 maart in de ECI cultuurfabriek, Roermond.
Tickets zijn verkrijgbaar via:
ecicultuurfabriek.nl/bill-laurance-trio

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen