Ondernemersnieuws: GEMEENTE BEREIKT ZZP’ERS MET SCHULDEN NIET

Foto: Pixabay
Schuldhulpverlening voor zzp’ers schiet vaak tekort. Daarom lanceert het Nibud vandaag een gratis online tool om zzp’ers bewust te maken van de hulp die gemeenten kunnen bieden. Dat zou een stap in de goede richting kunnen zijn, maar alleen als gemeenten daar actief mee aan de slag gaan.
Vier grote gemeentenDe vraag aan het Nibud om een geldplan speciaal voor zzp’ers te maken kwam van de vier grote steden. Die hebben moeite om zelfstandigen met schulden goed te bereiken, en andersom weten zzp’ers vaak niet wat de gemeente voor hen kan betekenen op het gebied van schuldhulpverlening. Daarom presenteert het Nibud vandaag voor alle gemeenten een Online Geldplan ZZP: ‘een drempelloze omgeving waar zzp’ers zelf aan de slag kunnen’, aldus Bas Schuurmans, projectleider Startpunt Geldzaken bij het Nibud. Het geldplan is grotendeels gefinancierd door Instituut GAK en wordt kosteloos aan alle gemeenten aangeboden.
(bron, Binnenlandsbestuur)

ZZP’er zonder inkomen Ondernemersklankbord (OKB) helpt!

Niet wachten tot het te laat is.
Als het helemaal niet wil lukken om opdrachten te werven en u ook geen eigen financiële buffer heeft dan rest u niets anders om naar uw gemeente te gaan en zich te melden bij de Sociale Dienst. Dat lijkt een moeilijke stap en dat is het waarschijnlijk ook, maar u heeft recht op ondersteuning als u geen inkomen heeft zoals iedere Nederlander. Maak daar dan ook gebruik van en wacht niet tot het te laat is en een faillissement dreigt!
Startpunt geldzaken NIBUD, zie onderstaande link.
Ondernemersklankbord (OKB) helpt en adviseert.
Neem contact op met OKB.
06-25065671. Sjra Clerkx.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen