1e bijeenkomst Extinction Rebellion Roermond goed bezocht

Foto: Redactie

Roermond – Angela Hokstam – Op 7 januari hield Extinction Rebellion Roermond haar eerste bijeenkomst. Met een opkomst van dertig mensen en een interessante discussie, was het een geslaagde avond vertelt Haiko Meelis van Extinction Rebellion Roermond.

De avond stond in het teken van de realiteit van de klimaatcrisis, milieuvernietiging en massa- uitsterving die gaande is. In het eerste deel werd de stand van zaken toegelicht: er is sprake van een crisis voor het klimaat en de ecologie. Ook is met voorbeelden uitgelegd wat dit betekent voor de planeet, de mens dus ook Nederland.

Het tweede deel van de lezing ging over het ontstaan van Extinction Rebellion en de strategie die gebruikt wordt: geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. XR baseert zich op dezelfde methodes die in de afgelopen eeuw in succesvolle campagnes zijn gebruikt, waarbij ook grote maatschappelijke veranderingen bewerkstelligd zijn. Denk hierbij aan het vrouwenkiesrecht, de Afro- Amerikaanse burgerrechtenbeweging en de anti-apartheidsbeweging in Zuid-Afrika.

De komende maanden zullen er meer lezingen en trainingen volgen. Geïnteresseerden kunnen zich op de hoogte laten houden van toekomstige activiteiten door de Facebook-pagina van Extinction Rebellion Roermond te liken of zich te aan te melden voor de nieuwsbrief van XR via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen