Actief Roermond verbindt vrijwilligers en organisaties

Foto:

Wel.Kom – Met ingang van 7 december 2019 (Nationale Vrijwilligersdag) is de naam VrijwilligersCentrale Roermond veranderd in Actief Roermond. Actief Roermond is onderdeel van Wel.kom en dé plek waar de actieve burger op zoek kan gaan naar vrijwilligerswerk en waar organisaties, verenigingen en stichtingen zichzelf onder de aandacht kunnen brengen.

Waar voorheen de nadruk lag op de individuele match van vrijwilligers met organisaties is de nadruk gaandeweg meer komen te liggen op een faciliterende, adviserende en informerende rol.

Actief Roermond heeft naast een nieuwe naam ook een nieuwe website www.actiefroermond.nl. Hiermee hoopt Actief Roermond zijn gebruikers nog beter van dienst te zijn.

De meeste vrijwilligers en organisaties weten elkaar ook zonder tussenkomst van Actief Roermond te vinden door middel van de online vacaturebank. Dat maakte ook de behoefte groter om met een nieuwe site aan de slag te gaan en de zoek- en vindfunctie voor alle gebruikers zo optimaal en gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten. Naast het faciliteren van deze nieuwe vacaturebank is Actief Roermond meer een sparringpartner geworden voor organisaties en verenigingen die graag gebruikmaken van de kennis van Actief Roermond.

Net zoals de VrijwilligersCentrale voorheen organiseert Actief Roermond ook workshops voor vrijwilligers en organisaties. Het aanbod is te vinden op de website onder het kopje Vrijwilligersacademie. Daarnaast biedt Actief Roermond waarderingsactiviteiten aan als bedankje voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Roermond. Deze activiteiten zijn op de site te vinden onder het kopje Waarderingskalender.Meer informatie over deelname en de voorwaarden staan vermeld op de website.

 Meer weten?

Degenen die niets willen missen van Actief Roermond en op de hoogte willen blijven van alle nieuwtjes kunnen zich registreren als vrijwilliger op Actief Roermond of Actief Roermond volgen op facebook.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de adviseurs via

E    [email protected]

T    0475 345 135 (op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur)

I    www.actiefroermond.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen