Roermond City Run 2021 nu echt van start

Foto:

PERSBERICHT  – Op zondag 18 april 2021 is het eindelijk zover: de Rabobank Roermond City Run gaat van start. Tot en met 22 mei kunnen sportievelingen individueel hun beste beentje voorzetten op de Volg-Jouw-City-Run-Gevoel-route in Ool óf op een parcours naar keuze.

Hardlopers én wandelaars zetten hun beste tijd neer op de 5, 10 of 15 kilometer. Wil je een persoonlijk record registreren en meedoen voor het klassement? Dat kan door inschrijving via de gloednieuwe Roermond City Run app.

 Evenementen in coronatijd

De gemeente Roermond is blij met weer een evenement op de kalender. “Door corona zijn een heleboel evenementen niet door kunnen gaan. En ik vind het echt super tof dat het bestuur van de Roermond City Run de creativiteit heeft gehad om met een digitale run te komen”, vertelt Angely Waajen-Crins, wethouder economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in de gemeente Roermond. Aldus de wethouder in een interview dat op de Facebook- en Instagrampagina’s van de Roermond City Run volledig te bekijken is. Als Roermond City Run hebben we ons afgevraagd wat in 2021 allemaal wél kan. En dit is het resultaat waar we super trots op zijn”, zegt Anne Schmidt, voorzitter van de Roermond City Run.

 

Voor het lopen van de Volg-Jouw-Roermond-City-Run-Gevoel-route hoef je de app niet de hele tijd in de gaten te houden. “Ik ga hem zeker weten rennen. Ik heb net gehoord dat het helemaal niet ingewikkeld is. Het is een eenvoudige route, dus je kunt hem vooraf bekijken en dan lekker 5, 10 of 15 kilometer gaan rennen”, zegt Ine Creemers, directeur van Citymanagement Roermond.

Het lenteweer tegemoet

Vanaf 18 april barst de wedstrijd om de prijzen eindelijk echt los. Velen hebben al wekenlang getraind voor dit jaarlijkse hoogtepunt in hun sportieve carrière. Ga ervoor en upload jouw beste tijd in de app. Met alle coronabeperkingen op dit moment is het extra leuk én gezond om buiten sportief bezig te zijn. Download de supertoffe Roermond City Run app, doe je (hard)loopschoenen aan en versla je buurman, collega of vrienden. Het lekkere voorjaarszonnetje op je voorhoofd en je bent er helemaal klaar voor, toch? Door het bos, de stad of het prachtige Ool ga je het heerlijke lenteweer tegemoet. Nog een weekje nodig om je topsnelheid te halen? Geen probleem! Inschrijven, lopen én registreren kan tot en met 22 mei.

App jij hem al?

De splinternieuwe Roermond City Run app móet je natuurlijk hebben. Want in de app vind je handige weetjes, antwoorden op jouw (wedstrijd)vragen én coole selfiekaders. Maar heb je de app dan ook nodig tijdens het lopen? Nee hoor! Loop met jouw smartwatch, tracker of registratie-app (bijvoorbeeld Strava of Runkeeper), maak een foto van jouw afstand en eindtijd en upload die foto in de app. Bekijk meer: https://www.roermondcityrun.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen