Koninklijke Onderscheiding voor de heer Leo Huijs (59)

Foto: Lintjes.nl

De heer Huijs is een betrokken en bevlogen vrijwilliger waar verenigingen nooit tevergeefs een beroep op hebben gedaan. De heer Huijs is lid en vrijwilliger van schutterij Sint Michaël in Ool. Hij was betrokken bij de organisatie van diverse grote schuttersfeesten. Als commissielid was hij verantwoordelijk voor het verkeers- en veiligheidsplan.

Verder was hij betrokken bij het jeugdschieten, de groenvoorziening en de coördinatie van de barbezetting bij de schutterij. De heer Huijs is verder al vele jaren actief geweest voor Scouting Nederland. Hij is onder meer verkennersleider en groepsvoorzitter geweest bij scouting St. Joris in Maasniel.

Hij was ook hoofdredacteur, plaatsvervangend hoofd communicatie en vormgever van de Nawaka-krant. Een krant die wordt uitgegeven tijdens het vierjaarlijkse watersportkamp Nawaka met 5.000 deelnemers.  Bij het wintercircus Cirque D’ Hiver in Roermond was de heer Huijs jarenlang lid van de technische commissie.

Samen met andere vrijwilligers zorgde hij ervoor dat de theaterzaal In korte tijd werd omgebouwd tot een professionele circuspiste. Ook was hij chauffeur van circusartiesten, die hij bij nacht en ontij van en naar diverse luchthavens in binnen- en buitenland bracht.

De heer Huijs kreeg de versierselen uitgereikt op zondag 26 januari. De uitreiking door de burgemeester, mevrouw Rianne Donders – de Leest, vond plaats in café Kanters.

Bron: Gemeente Roermond

Reacties