Escrima Concepts Roermond start jeugdgroep in Roermond

Foto: Escrima

Escrima Concepts is gebaseerd op de van oorsprong Filippijnse vechtkunst Eskrima. Het huidige Escrima Concepts martial art systeem, is simpel en effectief, het weert het gebruik van flashy en over gecompliceerde technieken. In Europa wordt Escrima Concepts veel beoefend in combinatie met Wing Chun KungFu stijlen. Deze stijlen hanteren voor het gewapende deel van hun sport, de Escrima Concepts technieken.

Hoofdinstructeur Steve Tappin en zijn zoon Wayne Tappin geven samen met hun netwerk, aan instructeurs door heel Europa al ruim 30 jaar les in clubs. Escrima leert om de tegenstander zo efficiënt mogelijk uit te schakelen, waarbij het een misverstand is dat Escrima alleen om slag- en steekwapens draait. Het ongewapende gevecht, maakt juist een belangrijk en niet los te zien onderdeel uit van dit systeem.

Escrima Concepts Roermond bestaat sinds 2017. Wij zijn echter voort gekomen uit Escrima Weert (bestaat niet meer officieel). Deze club had sinds 2015 een afdeling in Roermond. Nadat onze leraar is gestopt, hebben wij de afdeling in Roermond overgenomen vertelt Frans Hoovenstat van Escrima Concepts Roermond. We hebben gemerkt dat veel kinderen reeds op zeer jonge leeftijd, in contact komen met zelfverdedigingsporten en daarna niet zo snel iets nieuws willen proberen. Onze sport is op dit moment nog relatief onbekend bij het publiek, maar we zijn hard bezig daar verandering in te brengen. Zo geven wij seminars op middelbare scholen en aan bedrijven vertelt Hoovenstat. Door het toenemende gevoel van onveiligheid willen veel mensen “iets” doen. Wij adviseren iedereen om proeflessen te volgen bij meerdere sporten en dan een keuze te maken, die bij hun past.Graag zouden wij willen benadrukken dat wij geen stokvecht systeem zijn, maar een compleet systeem waar zowel gewapend als ongewapend getraind wordt.

De toekomstplannen zijn als eerste een stabiele jeugdgroep en een groter wordende senioren groep. Dit jaar start Escrima Concepts Roermond naast de reeds bestaande senioren groep ook met een jeugdgroep voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar. De trainingen worden in Roermond gegeven in sporthal Hoogvonderen op woensdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur. Vanaf 19:15 uur is de hal geopend. Vanaf 4 maart schuiven deze tijden een half uurtje op i.v.m. de start van de nieuwe jeugdgroep.Verder blijven we de naamsbekendheid vergroten en willen we meer seminars gaan geven op scholen en voor bedrijven. Er zijn nog vele mogelijkheden, voor verdere uitbreiding en intensievere samenwerking met andere clubs besluit Frans.

Voor meer info bezoek de website www.escrima-roermond.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen