Oproep: Zet een knuffel beer voor het raam, zodat kinderen op berenjacht kunnen gaan

Foto: Alexas_Fotos via Pixabay

Berenjacht in de Roermondse wijken: kinderen spotten overal beren.

Bedenk het maar eens in een tijd waarin alle kinderen verplicht thuis zijn: een leuk spel, zonder de coronaregels geweld aan te doen. Dat is gelukt met Berenjacht! Een spel waarbij kinderen langs huizen in de wijk gaan, op zoek naar beren. Mensen zetten een beer voor het raam en kinderen lopen met ouder door de straten op zoek naar weer een beer. Die strepen ze dan af op de afstreepkaart. Als je 40 berenvriendjes hebt is de kaart vol.

Overgewaaid uit Australië is het spelletje gebaseerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, dat al in 1995 werd geschreven door Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Er zijn al speciale Facebook-groepen in het leven geroepen. ‘Berenjacht in Oss’, bijvoorbeeld. De leden stromen ook toe in de nationale Facebook-groep ‘Berenjacht in NL’. Ook is er een heuse ‘Afstreepkaart Berenjacht’ in omloop, zodat de kinderen en ouders al hun beren bij kunnen houden. Op iedere kaart is ruimte voor zeker veertig berenvriendjes.

In Roermond is er inmiddels een Facebook groep actief Beren jacht Roermond en omstreken

Wordt lid van deze Facebookgroep en ga lekker op pad met dit mooie weer. Maar hou de regels goed in de gaten! minimaal 1,5 meter afstand en dat zijn twee armlengte’s achterelkaar, en dat is best wel veel.

Veel Berenplezier,

Madeleine de Werd

Roermond Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen