PARALYMPISCHE SPELEN TOKIO verplaats naar 2021

Foto:

De Olympische en Paralympische Spelen vinden een jaar later plaats(2021) dan gepland. Diot heeft allemaal te maken met het coronavirus. De voorbereiding van de sporters is compleet verstoord en de gezondheid van spelers en toeschouwers staat op het spel.Dit laat boccia Roermond in een bericht weten.

Boccia Roermond is een zelfstandige vereniging, die het spel boccia aanbiedt in Roermond en omgeving. Boccia is een balspel specifiek gericht op mensen met een beperking. Het is een miksport, verwant aan pétanque en jeu de boules. Iedereen kan het spelen, omdat het een sport is, waarbij elkeen zit. Wel of geen beperking, jong of oud, met of zonder rolstoel of rollator. Alles kan, de sport is voor iedereen geschikt.

Een vroege vorm van deze tak van sport, stamt af van oude Griekse balspellen. Dit heeft zich later ontwikkeld tot onder andere petanque, Bowls, Bocce, Jeu de Boules en Boccia. In het laatste decennium heeft Boccia (uitgesproken als ‘Botsja’) zich ontwikkeld tot een sport voor mensen met een beperking en zelfs voor mensen met een zwaar lichamelijk handicap. Boccia is in 1989 in Nederland geïntroduceerd en is nog een ”jonge” sport. In Nederland wordt de laatste jaren hard gewerkt, om deze Paralympische sport meer onder de aandacht te brengen van vooral diegenen, die er zoveel plezier aan kunnen beleven; mensen met een handicap die vaak maar aan weinig sporten mee kunnen doen.

Boccia wordt individueel en in teams van zowel twee als drie spelers gespeeld. De bedoeling is om een leren bal zo dicht mogelijk bij de witte bal (het doel) te gooien. De bal kan met de hand of met de voet worden gegooid. Als de sporter een te zware beperking heeft, mag dit ook met een hulpmiddel. Er wordt gegooid met blauwe- en rode ballen. De ondergrond is gewoonlijk hard.Daarnaast wordt boccia op paralympisch niveau gespeeld. Leden van Boccia Roermond kunnen meedoen aan competitie, recreantentoernooien en teamtoernooien in heel Nederland en Vlaanderen. Boccia Roermond is lid van Gehandicaptensport Nederland, die o.a. boccia promoot.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen