LZR gewoon open voor patiënten zonder corona

Vanwege het coronavirus zijn in het Laurentius Ziekenhuis Roermond de nodige maatregelen getroffen. Deze zijn onder andere gericht op de veiligheid van patiënten en medewerkers.

In het begin van de crisis zijn veel patiënten gebeld door artsen of medewerkers: de een had een telefonisch consult en bij de ander werd de afspraak verzet.
Er zijn ook veel mensen met een afspraak, die juist geen telefoontje hebben ontvangen. Het LZR was van mening dat het voor deze patiënten belangrijk was om toch naar het ziekenhuis te komen, voor bijvoorbeeld een (vervolg)behandeling of voor diagnostiek.
Een groot aantal van deze patiënten is evengoed niet op hun afspraak verschenen. Misschien omdat ze bang waren om besmet te worden door het virus, misschien omdat men dacht dat het ziekenhuis alleen maar open was voor coronapatiënten, of misschien omdat men dacht in de weg te lopen.
Het LZR is er echter ook nog steeds voor andere patiënten! Er zijn voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen voor zowel patiënten en medewerkers: patiënten kunnen met een gerust hart gewoon op hun afspraak verschijnen. Ook in deze tijd staan artsen en medewerkers nog steeds voor alle patiënten klaar. Om dit duidelijk te maken, doet neuroloog Arthur Korten in een videoboodschap een oproep aan patiënten om het LZR vooral niet te mijden en gewoon op de geplande afspraak te verschijnen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen