Minder voortijdige schoolverlaters: Gilde Opleidingen stijgt naar 6e plek in Nederland

Foto:

De DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft de voorlopige cijfers van het schooljaar 2018-2019 gepubliceerd met betrekking tot de voortijdige schoolverlaters (VSV). Hoewel er landelijk een stijging te zien is, tonen de cijfers van Gilde Opleidingen juist een daling van 4,7% (2017-18) naar 4,26% (2018-19). Hiermee belandt Gilde Opleidingen landelijk op de 6e plek van de 42 ROC’s.

Monique Lucas-van den Born, projectleider VSV voor Gilde Opleidingen in de regio Noord- en Midden-Limburg geeft aan: “Dit is een mooi resultaat, een kroon op het vele werk. We doen er alles aan om te zorgen dat onze studenten een diploma halen.”
Binnen Gilde Opleidingen krijgen studenten ondersteuning van een netwerk van deskundigen, van eerstelijns begeleiding door een trajectbegeleider, tot loopbaanadviseurs en zelfs (school)maatschappelijk werkers. Er wordt samengewerkt met het leerplicht Meld- en Coördinatiepunt, waar alle verzuim wordt gemeld, zodat er adequate acties ondernomen kunnen worden en studenten worden gemotiveerd om vooral hun diploma te behalen.
Vanaf de allereerste schooldag biedt Gilde Opleidingen ondersteuning, onder andere door samenwerking met VSV-makelaars voor het voortgezet onderwijs (vo) en het mbo. Elke leerling die de overstap maakt naar Gilde, krijgt vanuit het vo of mbo de juiste individuele ondersteuning om van zijn/haar studie een succes te maken. Gilde Opleidingen biedt datgene aan wat de individuele student nodig heeft. Bij de een is dat studiebegeleiding, terwijl een ander baat heeft bij hulp bij dyslexie of dyscalculi, en een derde extra aandacht voor taal of rekenen moet hebben.

Dat deze samenwerkende aanpak succesvol is, blijkt nu dus uit de daling van het aantal voortijdige schoolverlaters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen