Aangenaam warm op Vaderdag Droge ochtend met zon, in de middag mogelijk regen

Foto: Weeronline

Het wordt op Vaderdag 20-23 graden en daarmee is de temperatuur prima om eropuit te trekken, maar ook om lekker te ontspannen op het balkon, in de achtertuin of in het park. Na een droge ochtend neemt in de middag de kans op regen vanuit het westen toe. Het oosten en mogelijk ook het noorden van het land houden het wellicht ook in de middag nog droog.

Vaders die zondag willen uitslapen zullen in ieder geval niet gewekt worden door het geluid van plensregen of een plotselinge donderslag. De ochtend verloopt droog met zon en stapelwolken. Natuurlijk kunnen ook niet-vaders genieten van rustig weer.

In de middag neemt de kans op regen vanuit het westen toe. Daarbij is de kans op regen wat groter voor Zuid-Nederland dan voor het noorden. Vooral vaders in Oost- en Noord-Nederland kunnen mogelijk ook nog genieten van een droge middag.

In de kustprovincies wordt het 20-22 graden en in het binnenland zo’n 23 graden. Bij deze temperaturen is het zowel lekker om eropuit te trekken als rustig te genieten van een vrije dag.

Weer op Vaderdag heel wisselend
Het weer op Vaderdag kan per jaar sterk verschillen. Zo was het in 2018 vrij somber en koel met 17-20 graden en wat regen, terwijl het in 2017 in de volle zon 24 tot 29 graden werd. Vorig jaar hadden we nagenoeg hetzelfde weer op Vaderdag. De dag begon zonnig en vanaf het middaguur was het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. Met 18-23 graden was het net iets minder warm dan de huidige verwachting voor zondag.

Jaco van Wezel
Meteoroloog en woordvoerder Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen