Strafzaak Pinkpopdrama op 15 juli in Maastricht

Foto: Pixabay

- Rechtbank Limburg -

Woensdag 15 juli 2020 is bij de rechtbank Limburg in Maastricht de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen S.. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door onvoorzichtig of onoplettend rijden na Pinkpop 2018. Ook wordt hij verdacht van doorrijden na het ongeval. De zaak start om 9.00 uur

Planning

De rechtbank bespreekt die dag de feiten en persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Ook krijgen de nabestaanden en de slachtoffers de mogelijkheid hun spreekrecht uit te oefenen. Daarna krijgt de officier van justitie het woord met het requisitoir en formuleert hij de eis. Vervolgens mag de advocaat hier op reageren met zijn pleidooi. Aan het einde van de dag krijgt de verdachte het laatste woord.

De zitting is openbaar, maar in deze tijden van corona gelden vanzelfsprekend de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Lees hieronder welke dat zijn.

Wie mag aanwezig zijn?

Het gerechtsgebouw in Maastricht, en dus ook de zittingszaal, is niet toegankelijk voor het publiek. In de zittingszaal wordt slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. Dat zijn de leden van de rechtbank, de officier van justitie, de verdachte en zijn advocaat en de reclassering. Voor de nabestaanden, slachtoffers en hun begeleiders zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar. Verder is voor deze groep nog een aparte zaal ingericht, waar de zitting via videoverbinding gevolgd kan worden.

Aanmelden pers

In de zittingzaal is ook ruimte voor 1 rechtbanktekenaar en maximaal 2 camera’s, 1 voor de landelijke en 1 voor de regionale media. Geïnteresseerde rechtbanktekenaars en media worden gevraagd zich via e-mail te melden. Zijn er meer media die beeld- geluidsopnames willen maken van de zitting, dan zal gekeken worden of er een poolregeling opgesteld kan worden.

Schrijvende pers

Maximaal 7 vertegenwoordigers van de pers kunnen in zittingszaal B de zitting op beeldschermen volgen. Hierbij wordt uitgegaan van maximaal 1 vertegenwoordiger per medium. Wie daarvoor in aanmerking wil komen, dient zich vooraf per e-mail aan te melden. Voor journalisten is het ook mogelijk de zitting via een Skype-verbinding te volgen. Ook hiervoor ontvangen wij graag vooraf een aanmelding. 

Hoe aanmelden

Aanmelden als pers (zowel voor de Skype-verbinding, voor beeld- en geluidsopnames van de zitting, voor een plek in zittingszaal B of als tekenaar) kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt – tot uiterlijk 13 juli 2020 via [email protected].

Reacties