“Orange the world” op het kloosterwandplein

Foto: Guus Rüsing

Sorptimistclub Mosaïk Limburg schonk ter ere van hun 35-jarig bestaan een hele speciale social sofa aan de inwoners van Roermond. Een prachtige bank met een duidelijke boodschap: “Geen geweld tegen vrouwen en meisjes”

Supertrots zijn wij op onze Social Sofa in het thema ‘Orange the World’: een symbool waarmee wij als Soroptimistclub Mosaïk-Limburg blijvend aandacht vragen voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Het ontwerp op de bank is door leden van club Mosaïk zelf ontworpen. Ook hebben zij de circa 11.000 steentjes waarmee de bank is beplakt, zelf gemozaïekt. De kosten zijn met behulp van een sponsoractie bijeen gebracht. De SocialSofa wordt ter gelegenheid van onze vijfendertigste verjaardag geplaatst op het Kloosterwandplein in Roermond.

Op vrijdag 17 juli om 17.00 uur verrichtte wethouder Marianne Smitsmans, enthousiast pleitbezorger voor Orange the world, de onthulling. Ook Karin Bruers was erbij. Karin Bruers is cabaretiere en oprichter van Social Sofa. Zij belichtte tijdens deze bijeenkomst op ludieke wijze het thema van de sociale ontmoeting.

Foto: Guus Rüsing

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen