Samen zingen tegen eenzaamheid en voor saamhorigheid.

Vele artiesten bezochten zorginstellingen om de ouderen, tijdens de lockdown, live licht vertier te brengen. Maar daar kon niet altijd iedereen bij aanwezig zijn. En dat terwijl muziek, en vooral meezingen, verbindt. Dus wat als we in alle huiskamers van mensen in zorgcentra, op een eigen gekozen tijdstip en locatie, nostalgisch vertier brengen? Brengen we zo het zuiden samen door… Samen te zingen, in het dialect, tégen eenzaamheid en vóór Limburgse saamhorigheid?

 Zuid Zingt Tieëkezinge is een muziekprogramma van ongeveer één uur. Het bestaat uit twintig liedjes, ondertiteld en voorzien van prachtige beelden. Echte klassiekers, zoals Limburgs trots ‘Geneet Van ’t Laeve’, of Roermonds trots ‘De Munsterpleinwals’ komen voorbij. Zuid Zingt Tieëkezinge start in de huiskamer, als nieuwe vorm van entertainment. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, is het muziekprogramma ‘Zuid Zingt’ online te zien en te beluisteren vanaf donderdag 23 juni om 12 uur. Via de facebookpagina https://www.facebook.com/robreynersmusic zijn alle updates te volgen.

 Voorproefje van Zuid Zingt Tieëkezinge? Bekijk deze hier:

https://www.dropbox.com/s/xw8axmgxp2y91ky/Zuidzingt%20Tieëkezinge%20-%20Leefde%20Veur%20De%20Sjtad.mp4?dl=0

Rob Reyners, initiatiefnemer, bedacht dit muziekprogramma om de ouderen te ondersteunen in deze, toch nog steeds, vreemde- en eenzame coronatijden. Het opnemen van de liedjes was trouwens een ware uitdaging: de 4 deelnemende muzikanten moesten alles individueel opnemen. Het mixen van alle muziek en zang kostte dan ook enige tijd, maar leidde wel tot dit geweldige eindresultaat.

Als inwoner van Roermond koos Rob ervoor, om deze stad in het bijzonder uit te lichten. In het muziekprogramma komt er archiefmateriaal voorbij, afgewisseld met nieuwe beelden die op precies dezelfde plek in Roermond zijn gemaakt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen