Uitspraak kort geding Bospop: vorderingen afgewezen

Foto: Pixabay

- Rechtbank Limburg -

Drie bestuursleden van Stichting Bospop zijn het niet eens met hun ontslag als bestuurslid door de andere vier bestuursleden. Ze zijn van mening dat geen rechtsgeldig ontslagbesluit is genomen. In een bodemprocedure vorderen ze daarover een uitspraak van de rechtbank. 

Kort geding

Daarnaast hadden zij een kort geding aangespannen. Hierin vorderden ze van de personen, die nog zitting hebben in het bestuur van Stichting Bospop, dat zij hun werkzaamheden en taken als bestuurslid kunnen blijven voortzetten tot het vonnis in de bodemprocedure. 

Uitspraak

De voorzieningenrechter heeft vandaag uitspraak gedaan. De rechter geeft geen inhoudelijk oordeel over het ontslag en wijst de vordering af omdat deze tegen Stichting Bospop had moeten worden ingesteld en niet tegen de afzonderlijke personen die zitting hebben in het bestuur.

Artikelen

Ook de vordering tot het staken van onrechtmatige uitlatingen in artikelen op de website van De Limburger en 1Limburg wijst de voorzieningenrechter af, omdat de publicaties niet onder de verantwoordelijkheid van de bestuursleden vallen maar van (de journalisten van) De Limburger en 1Limburg.

Verder hebben eisers niet voldoende onderbouwd wat hun belang is bij de gevorderde afgifte van stukken en is niet aannemelijk gemaakt dat de voorzitter van het bestuur onrechtmatig heeft gehandeld. Deze vorderingen heeft de voorzieningenrechter daarom afgewezen. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen