Help mee kansloze kinderen een toekomst geven

Foto:

door Angela Hokstam

Help mee kansloze kinderen een toekomst geven!
Stichting Elim is een organisatie, die bestaat uit vrijwilligers. De stichting is in 1993 opgericht.
Het idee voor Stichting Elim is ontstaan toen Cees Rijke, tijdens zijn werk als reisleider, in aanraking kwam met grote
groepen straatkinderen in Indonesië. Destijds heeft hij één van die kinderen geadopteerd en ondergebracht in een liefhebbend gezin. Toen dit kind, Isaac genaamd, groot was wilde hij graag kinderen helpen die, net als hij ooit, geen huis meer hadden of familie die voor hen wilde en konden zorgen. Uit deze gedachten hebben Cees Rijke en Rianne Noordzij, Stichting Elim opgericht. De stichting ondersteunt een belangrijk project,voor kinderen in Anjungan, Kalimantan Indonesië. De twee voornaamste activiteiten zijn: onderhouden van een kinderhuis en een agrarische school. Zo geven zij kansloze kinderen een toekomst.
Frenk Kok, die ook bij dit initiatief betrokken is vertelt: “Iedereen heeft weleens lege of kapotte pennen of stiften. Ik zamel deze in voor een tehuis in Indonesië. De pennen en stiften worden gerecycled door een BIC fabriek die er een kleine vergoeding voor geeft, die 100% ten goede komt van het tehuis. Kleine bedragen hier, zijn daar grote bedragen. Alle medewerking en ideeën om deze in te zamelen zijn welkom. De peetvader van mijn vrouw, is oprichter en bestuurslid van Stichting Elim, waarvoor deze inzamelingsactie is. Aangezien er bij de Stichting niets aan de strijkstok blijft hangen, maar dat het beschikbaar gestelde geld direct beschikbaar is voor de kinderen in Indonesië en er zo in Nederland minder afval in de natuur terecht komt, daar dit wordt gerecycled, sprak dit mij aan.
Wij zijn zelf ongeveer een jaar bezig hier in Limburg….. de actie zelf loopt al meerdere jaren.
Er zijn heel veel pennen nodig om uiteindelijk aan ons streefbedrag te voldoen.
Als alle renovatiewerkzaamheden uitgevoerd zijn, zitten we zeker aan een bedrag van ongeveer €39.000,- dit wordt gespreid over verschillende jaren.
Per jaar brengen de ingeleverde pennen zo’n  € 800,- op, U zult dan ook begrijpen, dat de Stichting dit onderdeel niet alleen kan bekostigen van deze actie, maar het ook moet hebben van donateurs. Echter iedere bijdrage wordt gewaardeerd.”

“Het gaat dus om de school van Elim in Indonesië. Zie ook hun website www.stichting-elim.nl of op hun Facebook-pagina, waar ook foto’s van de actie zijn te vinden. https://www.facebook.com/stichting.elim/
In Limburg hebben we nu alleen nog gecommuniceerd via de Groep “Mensen helpen met een kleine beurs”, en natuurlijk via familie en vrienden.
Gelukkig zijn er na onze oproep via dit kanaal, vele mensen naar voren gestapt met ingezamelde pennen. Soms tassen of dozen vol. Driemaal grote zendingen naar Maassluis gebracht, waar het grote inzamelpunt is vanwaar het naar de fabriek wordt gezonden/ wordt aangeboden ter recycling.
Leuk zou bijvoorbeeld zijn als scholen of supermarkten mee zouden doen als inzamelpunt”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen