Nieuw-Bergen: Vader mishandeld zijn baby van 4 maanden

Foto: Velveteen Babies - Stockfoto.

De 40-jarige Rahman H. wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn vier maanden oude zoontje. Het baby’tje werd begin dit jaar in een woning in Nieuw-Bergen door de man mishandeld en liep daarbij meerdere botbreuken op.

Rahman H. moest zich dinsdag voor de rechtbank verantwoorden. De man ontkent dat hij het kindje heeft mishandeld en wijst volgens De Limburger met een beschuldigende vinger naar zijn ex-vriendin.

De Iraanse man en Syrische vrouw verbraken hun relatie vlak na de geboorte van de baby. Het baby’tje woonde bij zijn moeder in Nieuw-Bergen, maar de vader mocht zijn zoon af en toe bezoeken.
Op 3 januari ging het echter mis. Volgens de vrouw pakte haar ex de baby die dag uit zijn wieg, schudde hem door elkaar en gooide hem op de grond. Daarna zou de man zijn zoontje met zijn blote voeten hebben geschopt.

Het baby’tje liep bij de mishandeling een dubbele schedelbreuk en een gebroken arm op. De moeder alarmeerde de politie.

De rechtbank besloot dinsdag dat eerst nog een aantal zaken uitgezocht moesten worden voordat de zaak inhoudelijk behandeld zou kunnen worden. Zo zal er onder andere moeten worden onderzocht hoe ernstig het hersenletsel is dat het slachtoffertje bij de mishandeling opliep, en zijn kans op herstel.

Bronnen: Limburger en 1Limburg.

Reacties