De Fuu blijft, jaren na sluiting, middels het Fuustival, bezoekers trekken.

Het is na de eerste editie van het Fuustival duidelijk dat de jaren 70 en 80 nog bij velen goed in het geheugen liggen.

Dit blijkt wel uit de grote opkomst van afgelopen zaterdag in de Geitesjtal in Swalmen. Wat opviel was dat er ook jongere generaties het Fuustival bezochten.

“Dat geeft hoop voor de toekomst. Laten we wel wezen, de sfeer en vooral ook de muziek uit die tijd vindt men tegenwoordig tijdens het uitgaan, niet meer terug. Dat ook jongere generaties dit feest bezocht hebben, zegt genoeg!” verteld Astrid Schreurs, een van de initiatiefnemers enthousiast. Ankie Pijpers vult aan: “Maar het is voor ons ook een feit dat we niet alleen staan in onze behoefte om onze jeugdjaren te herbeleven. We hebben het Fuustival samen op de kaart gezet en daar zijn we trots op.”

Beide initiatiefnemers zijn vooral ook enthousiast dat er zich tijdens het Fuustival enkele oud-Fuumedewerkers spontaan hebben aangemeld om aan te sluiten binnen de organisatie bij een volgende editie. “Dat zijn mensen die toentertijd al veel voor de Fuu hebben betekend, zij weten van wanten en een volgende Fuustival editie zal daarom nog succesvoller zijn dan deze eerste al was,” laat Astrid weten.

“De sponsoren die ons voor de eerste editie hebben bijgestaan in het organiseren, zijn we enorm dankbaar, we hopen natuurlijk dat bij een volgende editie meer bedrijven uit Swalmen en omgeving een steentje bij willen dragen, want we hebben geweldige plannen met het volgende Fuustival!” verteld Ankie gemotiveerd.

Zulke uitspraken maken ons natuurlijk enorm nieuwsgierig, maar de dames kunnen zich hier verder nog niet over uitspreken. “Binnenkort komen we met de gehele organisatie bij elkaar om te brainstormen, dat beloofd een gezellig en vruchtbaar avondje te worden.” Laat Astrid weten.

“Op dit moment is het vooral nog een tijdje nagenieten van ons eerste Fuustival,” lacht Ankie. “Wie er niet was heeft een leuk feestje gemist, wie er wel was bedanken we van harte voor deze onvergetelijke avond!”

Alle foto’s van het Fuustival zijn te bewonderen op facebookpagina `DE FUU’

Het Fuustival werd mede mogelijk gemaakt door: Café de Geitesjtal, ASCreations, Kantoorboekhandel van Heijster, Riks Wuts Doe het Zelf, Soundsjek Retro Disk Jockey.

Reacties