Maasbree – Politieonderzoek naar gewapende woningoverval

Maasbree – Naar aanleiding van een woningoverval in de nacht van dinsdag op woensdagnacht bij een pand aan de Lange Heide zoekt de politie dringend getuigen die kunnen helpen in het onderzoek.

Rond middernacht kreeg de politie melding van een bewoner van een woning aan de Lange Heide dat hij slachtoffer was geworden van een woningoverval. Het slachtoffer lag te slapen in zijn woning toen hij herrie hoorde. Er bleken meerdere getinte mannen in zijn woning aanwezig te zijn. Zij hadden een deur vernield om toegang te krijgen tot het pand.

De mannen bedreigden de bewoner met een mogelijk vuurwapen, waarna ze er enige tijd later vandoor gingen. Het is nog onbekend of er iets is buitgemaakt door de verdachten. Het slachtoffer is niet gewond geraakt en werd opgevangen door de politie. In de omgeving is door agenten een onderzoek ingesteld naar de verdachten. Zij zijn niet meer aangetroffen.

Iets gezien? Deel dit met de politie!
Getuigen die meer informatie hebben over deze woningoverval worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Wellicht heeft u iets opvallends gezien rondom de woning. Kunt u meer informatie geven over de verdachte of heeft u mogelijk een betrokken voertuig gezien? Elk detail kan van belang zijn voor het onderzoek. Deel daarom vooral uw informatie via 0900 – 88 44 of via het onderstaande tipformulier. Daarnaast kunt u ook anoniem uw tips kwijt via 0800–7000.
Onderzoek
Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben woensdagochtend in en rondom de woning een sporenonderzoek ingesteld. Daarnaast zal er ook een buurtonderzoek worden gehouden door agenten.