Fotoreportage: Opening van de tentoonstelling ‘Open je ogen!

Een ‘rondreizende foto-expositie van 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel en hun verhalen’.

Deze opening vond plaats op woensdag 11 oktober in De Graasj, Kruisherenstraat 21 en duurde van 16.00 – 17.30 uur.

De opening gebeurde door burgemeester Rianne Donders-De Leest, in het bijzijn van wethouder Marianne Smitsmans. Ina Hut, directeur-bestuurder van CoMensha en Karin Jansen, officier van justitie met portefeuille mensenhandel van het Openbaar Ministerie Limburg hielden korte speeches. Daarna vond de gezamenlijke bezichtiging plaats op het Stationsplein en was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook waren vertegenwoordigers van instellingen op het gebied van zorg en veiligheid aanwezig.

De expositie staat van woensdag 11 oktober 2017 tot maandag 30 oktober op het Stationsplein en is gratis te bezichtigen. De tentoonstelling bestaat uit 30 indringende portretten die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, in Nederland; 30 paar ogen waarin u de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet; 30 zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers, anno 2017, die de omvang en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld brengen. Mensenhandel komt in bijna elke gemeente in Nederland voor. Naar schatting zijn in Nederland zo’n 21.000 slachtoffers van moderne slavernij.

Roermond is de 15de locatie in Nederland waar ‘Open Je Ogen!’ voor het publiek toegankelijk is. Eerder was de expositie onder andere te zien in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Tilburg en Breda. De fototentoonstelling is een initiatief van Stichting CoMensha, het landelijk coördinatiecentrum tegen mensenhandel. De fototentoonstelling wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans.

Reacties