Vanmiddag komt er witte rook uit het Roermondse stadhuis

Foto: Wikimedia

Vanmiddag worden de verkiezingslijsten definitief, en zijn de lijsten en rugnummers bekend.

Daarna kan de verkiezingsstrijd losbarsten, en zullen de posters op veel ramen van huizen, borden, auto’s en zakenpanden verschijnen, waardoor de politieke kleuren in Roermond zichtbaar worden.

Roermond Nieuws zal vanafvanaf a.s. woensdag één kandidaat in de spotlights zetten die op persoonlijke titel de 10 standaard vragen beantwoorden, zodat u een keuze kunt maken. Of dat een strategische keuze gaat worden of dat u gaat kiezen voor een  kandidaat vanwege zijn of haar kwaliteiten en inzet voor Roermond of Swalmen?

Wij maken overzichten zodat u alles voor 21 maart nog eens rustig rustig teruglezen.

De keuze is aan u! Komt er een nieuw college? Welke partijen gaan daarvoor de wethouders leveren? Hoeveel wethouders komen er? Sluiten partijen vooraf al een verbond tot uitsluiting? Of gaat u als kiezer beslissen dat het niet om de poppetjes gaat maar om de inwoners en toekomst van de mooie stad Roermond?

Wie het weet mag het zeggen, maar de vele signalen die onze redactie allemaal binnen krijgt geven wel aan dat het een bikkelharde strijd gaat worden.

Wij hebbenabsoluut geen mening komen, maar hopen wel dat er een eerlijke verkiezingsperiode aankomt. Een verkiezingscampagne waarin men met respect voor elkaar en op basis van gelijkwaardigheid en goede argumenten strijd voert, en niet op de man of vrouw speelt.

Voor u als kiezer is het belangrijk dat de Roermondse politiek een serieuze zaak is waar u uw vertrouwen aan gaat schenken de komende vier jaren.

Een keuze die ten goede komt van de inwoners en de toekomst van Roermond.

Worden het weer 13 partijen? Komen er op het laatste moment nog partijen uit de hoge hoed?

Maar eerst is dus het woord aan de voorzitter van het stembureau!

Verkiezing Gemeenteraad 2018 – ZITTING VAN HET CENTRAAL STEMBUREAU INZAKE BESLISSING GELDIGHEID INGELEVERDE KANDIDATENLIJSTEN EN NUMMERING

De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt, ingevolge artikel I 2 van het Kiesbesluit bekend, dat dit bureau op vrijdag 9 februari 2018 om 16:00, in de zittingsruimte in een openbare zitting zal beslissen over

o   de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten;

o   het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten;

o   het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering en

o   de nummering van de geldig verklaarde lijsten.

De voorzitter voornoemd, M.J.D. Donders – de Leest

Reacties