Boekpresentatie ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ van Claudia Hass (Roermond)

Foto: Bullseye Publishing

Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar helaas valt haar huis kort daarna weer opnieuw uit elkaar. Sloompje voelt zich verdrietig. Ze vindt het niet fijn dat er dingen veranderen. Gelukkig helpen haar lieve vrienden, Fien en Spinkie, haar bij dit avontuur vol emoties en veranderingen. Samen gaan ze opzoek naar een nieuw slakkenhuis voor Sloompje. Ben je benieuwd of ze een nieuw huis voor Sloompje kunnen vinden?

Sloompje Slak, het gebroken huis, is een kinderboek met een therapeutische knipoog. Het geeft je kind op speelse wijze herkenning met zijn eigen proces rondom de scheiding.

Je kind leert dat emoties, zoals verdriet, boosheid en angst, erbij horen. Dat emoties je moe kunnen maken, je er soms zelfs buikpijn van kunt krijgen, dat erover praten oplucht en knuffelen dan erg rustgevend en fijn kan zijn. Dat het lastig kan zijn dat er dingen veranderen, dat het dan extra belangrijk is om een plek te hebben waar je je fijn voelt. Dat afscheid nemen moeilijk kan zijn. Dat je aan nieuwe dingen soms even moet wennen. Dat dromen en fantaseren fijn is.

Als ouder krijg je zicht op aandachtspunten en valkuilen in jullie gezamenlijke proces van scheiding. Het afzonderlijk verkrijgbare werkboek is een waardevolle aanvulling op het boek. Het geeft je als ouders concrete tools en opdrachten om je kind te ondersteunen.

Over de auteur:

Claudia Hass (Roermond, 1983) is dochter, zus, moeder, partner, vriendin en daarnaast hulpverlener met hart en hoofd. Vanuit haar eigen praktijk ‘Kids & Zo’ te Wessem helpt Claudia kinderen en gezinnen bij alle vragen rondom opvoeden. Onder de prachtige slogan : ‘We kunnen niet van alle kinderen sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten stralen’.

 Over de presentatie

De boekpresentatie zal plaats vinden op zaterdagochtend 21 april 2018. Locatie is De Graasj Knevelsgraafstraat 21 te Roermond. Aanvang 11:00 uur. Toegang is geheel gratis. De publicatie is vooraf te reserveren via www.bullseyeshop.nl / www.bullseyeshop.be en ter plekke verkrijgbaar. Samen met assistente ‘Saar’ (handpop) zal Claudia op een speelse manier het boek presenteren.

Verkrijgbaarheid

Het boekwerk is te koop via de regionale boekhandel, via Bol.com én via uitgeverij Bullseye Publishing uit Weert (www.bullseyeshop.nl / www.bullseyeshop.be). Verkoopprijs voor het boek bedraagt € 17,50 p.st. (ISBN: 9789491920523), uit te breiden met bijbehorend werkboek voor € 7,50.

Reacties

article
81125
Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/81125/boekpresentatie-sloompje-slak-het-gebroken-huis-van-claudia-hass-roermond/
2018-04-12T21:24:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/04/12212652/sloompje-slak-1.jpg
Kunst&Cultuur, Nieuws