Leerling Limburgse dovenschool naar finale talentenjacht voor dove kinderen

Foto: LeesVertelwedstrijd

Op zaterdag 21 april vindt in Utrecht voor de 21ste keer de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd plaats. Vic Daly (10), leerling van de Kentalis Talentschool in Vught, wist een finaleplaats te bemachtigen voor deze bijzondere wedstrijd verhalen vertellen in gebarentaal. Samen met zes andere dove en slechthorende kinderen uit heel Nederland staat hij tijdens de finale op het grote podium van het Beatrix Theater in Utrecht. Vic en de andere finalisten gaan tijdens de finale een fragment uit hun favoriete boek voordragen in gebarentaal, en strijden om de titel ‘Meesterverhalenverteller 2018’.

Foto: LeesVertelwedstrijd Finalist Vic

Geschreven tekst voordragen in gebarentaal is niet makkelijk. Er is namelijk een groot verschil tussen geschreven Nederlands en de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Dit maakt lezen voor veel dove en slechthorende kinderen lastig(er). De Nationale LeesVertelwedstrijd is in het leven geroepen om het lezen onder kinderen met een auditieve beperking te stimuleren én om te laten zien hoe talentvol deze kinderen zijn. Een voordracht in gebarentaal kan namelijk ontzettend mooi en spannend zijn.

Vic en de andere kinderen hebben zich maandenlang voorbereid op hun moment in de schijnwerpers. Wie er met de eerste prijs naar huis mag wordt bepaald door een professionele jury van gebarentaaldocenten en experts, die bijvoorbeeld kijken naar mimiek, tempo en gebarenschat. Naast de voordrachten van de finalisten wordt er een theaterstuk opgevoerd met dove acteurs en een aantal kinderen uit de voorrondes. Iedereen die Vic wil komen aanmoedigen is van harte welkom om op zaterdag 21 april te komen kijken in het Beatrix Theater Utrecht. Het evenement is gratis toegankelijk en is, dankzij de inzet van tolken, ook toegankelijk voor horende bezoekers. Meer informatie is te vinden op www.leesvertelwedstrijd.nl.

Finale Nationale LeesVertelwedstrijd – Zaterdag 21 april 2018 – Beatrix Theater Utrecht – Programma

  • 10:00 Beatrix Theater geopend (diverse activiteiten in de foyer)
  • 11:00 Voorstelling begint
  • 12:00 Pauze (diverse activiteiten in foyer)
  • 13:00 Deel 2 voorstelling
  • 14:00 Einde voorstelling
  • 14:45 Theater gaat sluiten

Reacties

article
81202
Op zaterdag 21 april vindt in Utrecht voor de 21ste keer de finale van de
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/81202/leerling-limburgse-dovenschool-naar-finale-talentenjacht-dove-kinderen/
2018-04-13T22:42:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/04/13223939/Finalisten-Nationale-LeesVertelwedstrijd-2018-.jpg
Nieuws