ZZP’er zonder inkomen? ondernemersklankbord (OKB) helpt!

Foto: OKB Limburg
Het kan gebeuren dat u een periode zonder inkomen komt te zitten als u bijvoorbeeld geen opdrachten heeft. Dan staat u helemaal alleen want u heeft geen recht op een WW uitkering of iets dergelijks. Wij adviseren ZZP’ers om een financiële buffer op te bouwen door in betere tijden geld opzij te leggen voor tijden dat u zonder opdrachten zit.

Niet wachten tot het te laat is
Als het helemaal niet wil lukken om opdrachten te werven en u ook geen eigen financiële buffer heeft dan rest u niets anders om naar uw gemeente te gaan en zich te melden bij de Sociale Dienst. Dat lijkt een moeilijke stap en dat is het waarschijnlijk ook, maar u heeft recht op ondersteuning als u geen inkomen heeft zoals iedere Nederlander. Maak daar dan ook gebruik van en wacht niet tot het te laat is en een faillissement dreigt!

BBZ Regeling – Besluit Bijstandverlening zelfstandigen
Het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ) is ingesteld om zelfstandigen uit de bijstandswet te houden. Door het BBZ kunt u tijdelijk een uitkering ontvangen totdat u weer in uw eigen levensbehoeften kunt voorzien. U kunt in aanmerking komen voor het BBZ als u een gevestigde zelfstandige bent die tijdelijk in financiële problemen verkeert of als u een startende zelfstandige bent.

Meer info over een hulp/adviestraject: 06-25065671. Sjra Clerkx. [email protected] www.ondernemersklankbord.nl 

Reacties

article
82025
Het kan gebeuren dat u een periode zonder inkomen komt te zitten als u bijvoorbeeld
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/82025/zzper-zonder-inkomen-ondernemersklankbord-okb-helpt/
2018-05-11T19:21:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/05/11192035/unnamed.jpg
Nieuws, Roermondse Zaken