PRIVACYVERKLARING Ondernemersklankbord (OKB) helpt

Foto: OKB Limburg

U bent wettelijk verplicht uw klanten en bezoekers duidelijk te informeren over welke privacygevoelige gegevens u verzamelt en met welk doel. Ook als dat doel alleen maar is het vastleggen van hun gegevens in uw klantenbestand. Dit volgt uit de Wet bescherming persoonsgegevens.

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend onder de Engelse afkorting GDPR) van kracht. Transparantie is een van de belangrijkste onderdelen hiervan. Daarom zal elke instantie – van ZZP’er tot multinational en van sportvereniging tot stichting – een nieuwe privacyverklaring moeten opstellen. Maar wat moet er in je nieuwe privacyverklaring staan?

Beknopt en transparant, hoe dan?
Je zou bijna gaan denken dat de AVG zichzelf tegenspreekt. In de wet staat dat je ‘passende maatregelen’ moet treffen om een betrokkene (dat is de persoon waar de persoonsgegevens bij horen) voldoende te informeren. En dit moet op een ‘beknopte, transparante, begrijpelijke en gemakkelijk toegankelijke vorm en in duidelijke en eenvoudige taal’ gebeuren. De wet schrijft voor waarover je de betrokkene moet informeren. Dat zijn nogal wat punten, waardoor ‘beknopt’ eigenlijk al niet meer kan.

Ondernemersklankbord (OKB) helpt u, via het hulpproject De Limburgse Zaak (DLZ) in samenwerking met studenten van Legal Lab Zuyd Hogeschool.
Door subsidie van de provincie Limburg is deze hulp GRATIS.

Voor meer info over een hulp/adviestraject: 06-25065671. Sjra Clerkx. [email protected]  www.ondernemersklankbord.nl

Reacties

article
82031
U bent wettelijk verplicht uw klanten en bezoekers duidelijk te informeren over welke privacygevoelige gegevens
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/82031/privacyverklaring-ondernemersklankbord-okb-helpt-2/
2018-05-12T08:12:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/05/12081140/okb-1.jpg
Nieuws, Roermondse Zaken