Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?

Foto: Gemeente Roermond

Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een bijzondere erkenning voor de vrijwillige inzet van iemand voor de samenleving.

Voor elke uitreiking wordt een moment gekozen. Bijvoorbeeld:

  • tijdens de lintjesregen, de laatste werkdag voor Koningsdag
  • tijdens een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum)

Wat moet ik doen / Hoe vraag ik het aan?

Voor de lintjesregen rond Koningsdag 2019 moet uw voorstel vóór 1 juli 2018 bij ons binnen zijn. Als u iemand wilt voordragen voor een lintje bij een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld het jubileum van de persoon of van de organisatie, dan moet het voorstelformulier uiterlijk 6 maanden voor de uitreiking zijn ingediend.

Wilt u een inwoner van de gemeente Roermond voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met het team Kabinet via 0475 – 359 587 of [email protected]. Zij kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding en hoe u de aanvraag kunt indienen.

Meer informatie over het voordragen van iemand voor een Koninklijke onderscheiding en het voorstelformulier vindt u op www.lintjes.nl

Reacties