Jubileumfeest bij Scouting René Höppener

Foto:

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat jeugdorganisatie Scouting voet aan de grond zette in Roermond. Scoutinggroep René Höppener, opvolger van de allereerste scoutinggroep in Roermond, en Scouting Regio Roermond staan op zaterdag 2 juni stil bij dit bijzondere jubileum. Op die dag vindt er een jubileumfeest met boekpresentatie en feestavond plaats in en rond het clubgebouw van Scouting René Höppener aan de Oude Keulsebaan 160 (naast Speeltuin Kitskensberg).

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom die scouting een warm hart toedraagt of lid is geweest van een scoutingclub in Roermond om het jubileum samen te vieren tijdens een gezellige feestavond. Om 20.00 uur wordt het eerste exemplaar van het boek ‘100 jaar Scouting in Roermond’ door schrijver Peter Willemse gepresenteerd en aangeboden aan het stadsbestuur. Bij goed weer is er buiten een kampvuur. Er wordt voor muziek, drank en een hapje gezorgd. Wilt u bij de presentatie aanwezig zijn, meldt u dan aan via [email protected] of bel voor meer informatie met Lambert Smeets, 06 14 637 532.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren (vanaf 5 jaar) hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Het spelaanbod sluit aan op de belevingswereld van de jeugd. Scouts maken veel plezier met elkaar, leren samen te werken en hebben respect voor de ander. Kinderen ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Er zijn in Roermond meerdere scoutingverenigingen; St. Joris Leeuwen, St. Joris Maasniel, René Höppener Kemp-Kitskensberg, Pater Bleijs Kapel-Stad, St. Hubertus Herten, Waterscouting Beatrix Roermond, Waterscouting St. Fransiscus Roermond. De verenigingen vertegenwoordigen ruim 600 kinderen en jongvolwassen uit Roermond.

Reacties

article
82151
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat jeugdorganisatie Scouting voet aan de grond zette
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/82151/scouting-bestaat-100-jaar-roermond-jubileumfeest-scouting-rene-hoppener/
2018-05-16T13:49:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/05/16135155/logo-100-jaar-roermond-high-res1.jpg
Nieuws