Geen taxusinzameling in 2018

Foto: Pixabay

Dit jaar vindt er helaas geen aparte inzameling van taxussnoeisel plaats bij het Milieupark. De gemeente Roermond werkt voor deze inzameling samen met de organisatie ‘Taxus voor Hoop’.

Taxus voor Hoop zamelt taxussnoeisel in, de farmaceutische industrie produceert van deze grondstof op haar beurt medicijnen tegen kanker. Om de kwaliteit en de efficiency van de medicijnproductie zo hoog mogelijk te houden, wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar haar grondstoffen vandaan komen.

Bronvermelding van taxus als eis
Van de grondstoffen die Taxus voor Hoop inzamelt en aanlevert (het taxussnoeisel), is het erg moeilijk om aan te geven waar het precies vandaan komt. Zeker op collectieve inzamelpunten waar verschillende kleine hoeveelheden bij elkaar worden gebracht. De bronvermelding van de taxus is echter een belangrijke eis. Taxus voor Hoop gaat dit jaar gebruiken om in onderhandeling te gaan met de farmaceutische industrie met als doel een certificaat per gemeente te verkrijgen. Helaas is de certificering nog niet rond en is het onmogelijk dit voor het begin van het komende snoei seizoen te realiseren. Taxus voor Hoop gaat er vanuit dat u uw taxussnoeisel volgend jaar weer voor het goede doel kunt doneren en hoopt op uw begrip.

Taxussnoeisel gratis aanbieden als snoeiafval
Helaas dus dit jaar geen aparte inzameling. Uw taxussnoeisel kunt u wel gewoon gratis aanbieden als tuinafval bij het Milieupark.

Reacties

article
83732
Dit jaar vindt er helaas geen aparte inzameling van taxussnoeisel plaats bij het Milieupark. De
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/83732/geen-taxusinzameling-2018/
2018-06-13T08:04:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/06/13090239/yew-61163_1920.jpg
Nieuws