Het Laurentius Ziekenhuis is ‘vriend’ geworden van de bewustwordingscampagne “We zijn zelf het medicijn”

Foto: We zijn het medicijn

Dementie-campagne ‘We zijn zelf het medicijn’

Dit jaar heeft Het Alzheimer Centrum Limburg deze campagne  gelanceerd in onze provincie. Het doel is om mensen bewust te maken van de invloed van leefstijl op het risico op dementie. Ongeveer 30% van alle gevallen van dementie wordt namelijk veroorzaakt door een ongezonde leefstijl en slechts weinig mensen zijn hiervan op de hoogte.

Risicofactoren voor deze ziekte zijn roken, overmatig alcoholgebruik, depressie, obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterol, een gestoorde functie van de nieren en suikerziekte. Beschermende factoren zijn er ook: voldoende beweging, gezonde voeding en mentaal actief blijven.

Door de bijdrage aan het ‘vriendenprogramma’ van de campagne onderstreept ons ziekenhuis het belang van preventie van dementie en een gezonde leefstijl.

Wandelend door Roermond

Roermond heeft gister bezoek gehad van de campagne ”we zijn zelf het medicijn”!

Kay Deckers en Irene Heger, beiden werkend binnen de campagne, hebben een heuse wandeltocht door Roermond gemaakt om met mensen in gesprek te gaan over de campagne en materiaal uit te delen aan onze vrienden van de campagne.

In het Medisch Centrum Bredeweg verwelkomt onze leuke banner je bij binnenkomst. Op verschillende plekken in het pand zijn posters en folders te vinden.

Bekijk de beelden: https://www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/nieuws/wandelend-door-roermond

Wilt u meer weten? Kijk dan op de campagnewebsite: www.wezijnzelfhetmedicijn.nl.

Reacties

article
85830
Dementie-campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ Dit jaar heeft Het Alzheimer Centrum Limburg deze campagne 
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/85830/laurentius-ziekenhuis-is-vriend-geworden-bewustwordingscampagne-we-zelf-medicijn/
2018-08-04T20:39:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/08/04203453/Thumbnail_1.png
Gezondheid, Nieuws