Wethouder Cuijpers (Roerdalen) reikt certificaten uit aan de deelnemers van de cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Foto: Bibliorura

 In september zijn zes cursisten begonnen aan de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ in de Aaj Bieb in Melick. Op vrijdag 12 oktober zullen de zes cursisten als bewijs van hun deelname een certificaat ontvangen uit handen van wethouder Eugenie Cuijpers.

 Sinds de cursus in november 2017 is gestart, hebben al heel wat deelnemers een certificaat ontvangen. Tijdens de certificaatuitreiking van deze cursusreeks krijgt de 50e deelnemer zijn of haar certificaat overhandigd!

De cursus ‘Werken met de digitale overheid’ is onderdeel van het digiTaalhuis en wordt op wisselende locaties gegeven. In vier dagdelen leren cursisten wat de digitale overheid is en hoe ze veilig met hun DigiD omgaan. In de eerste les wordt een DigiD aangevraagd, in latere lessen is er aandacht voor de Belastingdienst, Mijn Overheid en de website van de gemeente Roerdalen. Doel van de cursus is mensen vertrouwd te maken met de digitale overheid en ervoor te zorgen dat ze zelfstandig en met zelfvertrouwen hun overheidszaken digitaal kunnen regelen. De cursus is ontwikkeld door Stichting Digisterker in samenwerking met de gemeente Roerdalen.

Na vier lessen krijgen de cursisten een certificaat. Ze hoeven geen examen af te leggen, deelname is voldoende. Wethouder Eugenie Cuijpers zal de cursisten toespreken en de certificaten uitreiken. De uitreiking heeft plaatsgevonden aan het eind van de vierde lesdag, op vrijdag 12 oktober.

 

 

'

Reacties

article
88194
 In september zijn zes cursisten begonnen aan de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ in
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/88194/wethouder-cuijpers-roerdalen-reikt-certificaten-uit-aan-de-deelnemers-van-de-cursus-werken-met-de-digitale-overheid/
2018-10-13T04:16:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/10/13041609/certificaat.jpg
Roermond Nieuws, Roermond Regio Nieuws