Basisschool De Achtbaan zet zich in voor Virtual Reality brillen Laurentius

Foto: Vrienden van Laurentius

De kinderen van basisschool De Achtbaan in Melick hebben zich dit najaar volop ingespannen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel: Virtual Reality (VR-) brillen voor de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis.

Ieder jaar organiseert de basisschool een grootschalige actie waarvan het hoogtepunt een markt is op school voor de leerlingen en hun ouders en opa’s en oma’s. Leerkracht Suzanne Walenberg is één van de organisatoren: “De kinderen lieten zich ook dit jaar weer van hun beste ondernemerskant zien. Zo waren er kraampjes waar ze knutselwerkjes of zelfgebakken muffins verkochten, je kon je laten schminken of de haren laten invlechten. Ook hebben ze een flink bedrag opgehaald met het inzamelen van lege flessen.” Dit alles leverde een cheque op ter waarde van maar liefst € 2.009,31 voor de stichting Vrienden van Laurentius.

Voorbereiding operatie of onderzoek
De stichting heeft als taak het geld in te zamelen dat nodig is voor de aanschaf van vijf VR-brillen inclusief toebehoren zoals software en licenties. De kinderafdeling gaat de VR-brillen gebruiken om jonge patiëntjes goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek. De eerste VR-bril is inmiddels in gebruik genomen evenals de eerste VR-films die op locatie zijn opgenomen. Via de bril kunnen kinderen een virtueel kijkje nemen op de operatiekamer in het Laurentius Ziekenhuis of ervaren hoe een MRI-onderzoek verloopt.

Bij de foto’s:  – Leerlingen van basisschool De Achtbaan overhandigen de cheque aan Luc van Engelen van de Vrienden van Laurentius. foto 2:  Pedagogisch medewerkster Loes Metsemakers zet de VR-bril op bij één van de leerlingen.

Reacties

article
89090
De kinderen van basisschool De Achtbaan in Melick hebben zich dit najaar volop ingespannen om
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/89090/basisschool-achtbaan-zet-zich-virtual-reality-brillen-laurentius/
2018-11-05T21:43:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/11/05214217/cheque-basisschool-de-Achtbaan.jpg
basisschool De Achtbaan
Nieuws