Reddingsbrigade Roermond sluit opnieuw een zeer druk jaar af

Persbericht –  2018 kan in de boeken als een druk jaar voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Roermond. Dag in, dag uit staan zij klaar om de watersporters en recreanten op en om de Midden-Limburgse Maasplassen een helpende hand te bieden. Gedurende het watersportseizoen, dat traditioneel van april tot en met oktober loopt, houden zij actief toezicht op de Maasplassen. Waar nodig schieten zij watersporters, recreanten, maar ook organisatoren van evenementen te hulp. Dat de watersport en recreatie volop in ontwikkeling is blijkt ook uit de hulpverleningscijfers van 2018.

Maar liefst 4.237 manuren werden er door de kleine vijftig vrijwilligers ingezet waarin 92 hulpverleningen, 37 evenementen en 776 uur aan patrouillevaarten werden uitgevoerd. Uren ten behoeve van opleidingen, bestuurstaken, technische zaken en andere ondersteunende activiteiten, zijn hier nog buiten beschouwing gelaten.

28 keer werden te water geraakte voorwerpen zoals sleutels, brillen en andere voorwerpen door het duikteam van de Reddingsbrigade opgespoord en geborgen. Het aantal boten dat met een technisch mankement aan de motor, stuurinrichting of andere defect, veilig naar de thuishaven werd gesleept is sterk gestegen. Waar in 2017 nog 29 boten werden afgesleept, is dit aantal in 2018 gestegen naar maar liefst 47! Daarnaast werden nog eens 17 andere hulpverleningen uitgevoerd; van het behandelen van een snijwond, splinter of wespensteek, tot het rechtop zetten van een omgeslagen zeilboot, het blussen van een dijk-brand of het transport van hulpdiensten over het water.

Watersport wordt steeds toegankelijker en dit is duidelijk zichtbaar in de activiteiten die zich op en rondom de Maasplassen ontplooien. Nog niet eerder werden er zo veel evenementen op of aan het water georganiseerd, waarbij de Reddingsbrigade een toezicht houdende en hulpverlenende taak  had.

De Reddingsbrigade kijkt tevreden terug op 2018, waarin tevens het 50-jarig jubileum werd gevierd. In de komende maanden worden de nieuwe vrijwilligers opgeleid en krijgen de Lifeguards hun jaarlijkse bijscholing om in april weer klaar te staan voor de watersporters en recreanten tijdens het watersportseizoen van 2019!

Diverse werkzaamheden van de Roermondse reddingsbrigade. Haast niet meer weg te denken!

Persbericht_Hulpverleningscijfers-Reddingsbrigade-Roermond-20181

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen