VVV te sterk voor Viktoria Köln

Het eerste elftal van VVV-Venlo speelde zaterdagmiddag zijn enige oefenduel in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Tegenstander was Viktoria Köln, trotse koploper in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland. Overigens heeft de Duutse equipe daarbij meer geld te besteden dan VVV.

Bij de Venlonaren ontbraken Moreno Rutten, die pas net hersteld was een griepje, en de nog niet helemaal fitte Roel Janssen. Voor hen speelden Tristan Dekker en Axel Borgmann. Danny Post keerde na een blessure terug in de ploeg. VVV opende fel en zette de Duitse defensie flink onder druk. Toch bleven echte kansen uit, met name doordat er te weinig beweging was. En toen Mlapa na een dik kwartier eindelijk echt de ruimte kreeg, was zijn pass op de vrijstaande Grot onzuiver. Na een klein half uir strandde Mlapa op de Duitse doelman Patzler. Uit de toegekende hoekschop kopte Opoku raak.  Hoewel VVV duidelijk de betere ploeg was, hadden de gasten kort voor rust zomaar op 1-1 kunnen komen. Marcel Gottschling kwam vrij voor Unnerstall, maar de keeper kwam als winnaar uit de tweestrijd.

Na rust bracht Viktoria een volledig nieuw team in het veld. Bij VVV kwamen Unnerstall en Grot niet meer terug. Voor hen kwamen Van Crooij en Samuelsen in de plaats. VVV bleef de bovenliggende partij en zocht de combinatie, maar er werd amper een gaatje gevonden in de hechte defensie van Viktoria. Alleen Samuelsen werd een keer vrijgespeeld en scoorde, maar die treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. En na een dik uur spelen miste Mlapa een dikke kans.  Even later werd het dan toch 2-0. Een snoeiharde vrije trap van Opoku vanaf een meter of dertig, was de Duitse doelman Depta te machtig. Kort voor tijd soleerde Samuelsen vanaf eigen helft richting de Duitse goal, maar hij strandde uiteindelijk op de benen van de Keulse keeper.

VVV-Venlo – Viktoria Köln 2-0.
Doelpunten: 28. Opoku 1-0, 67. Opoku 2-0.
Scheidsrechter: Robert de Graaff.
Toeschouwers: 612.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall ( 46. Van Crooij), Dekker ( 62. Rutten), Promes ( 80. Simon Janssen), Röseler, Borgmann, Seuntjens, Post ( 31. Linthorst), Susic ( 69. Van Bruggen), Opoku, Mlapa, Grot ( 46. Samuelsen).