‘Hoeskamer van Maria Hoop’ winnaar Kern met Pit Trofee Limburg!

De hoeskamer uit Maria Hoop, winnaar Kern met Pit Trofee provincie Limburg
Foto: Kern met pit

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden vandaag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar.

 Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Limburg ging de winst naar de gemeente Echt-Susteren met het project ‘De hoeskamer van Maria Hoop’. Hun initiatief draait om het vergroten van het sociale contact tussen senioren uit Maria Hoop waarbij ontmoeting en gezelligheid, het voorkomen van eenzaamheid en het verbeteren van lichaam en psyche centraal staan. Een prachtig initiatief!

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 30 maart tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, 40 jaar geleden, zijn er ruim 4000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden