Laurentius ontvangt iPads voor patiënten Intensive Care

Foto: Vrienden van Laurentius

Persbericht –  De stichting Vrienden van Laurentius heeft het voor elkaar gekregen om dankzij een ruimhartige donatie een drietal iPads beschikbaar te stellen aan de afdeling Intensive Care. Deze iPads gaan ze inzetten om het voor patiënten die aan de beademing liggen makkelijker te maken om te communiceren.

Op de Intensive Care (IC) liggen de meest kwetsbare patiënten van het ziekenhuis. Dit zijn patiënten van wie de vitale functies, zoals hart, bloedsomloop en ademhaling, worden bedreigd. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn de meeste patiënten gewoon wakker. Voor de patiënten die beademd worden is het echter niet mogelijk om te praten. Via een speciale app op de iPad kunnen zij communiceren door middel van een ‘voice’ ofwel stem die uitspreekt wat de patiënt schrijft of aanklikt.

“De app maakt het makkelijker voor de patiënt om emoties te delen of om bijvoorbeeld aan te geven of hij pijn of ander ongemak ervaart. De iPads worden tevens ingezet in de communicatie met de buitenwereld. Contact met kinderen, kleinkinderen en overige familieleden en vrienden is immers erg belangrijk voor het genezingsproces”, legt verpleegkundige Servi Boesten uit. “Daarnaast biedt een iPad natuurlijk volop mogelijkheden voor ontspanning en vermaak.”

'

Reacties

article
92695
Persbericht –  De stichting Vrienden van Laurentius heeft het voor elkaar gekregen om dankzij een
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/92695/laurentius-ontvangt-ipads-voor-patienten-intensive-care/
2019-02-01T18:35:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/02/01183326/ipad-intensive-care-Laurentius-Ziekenhuis.jpg
vriedenvanlaurentius
Gezondheid, Roermond Nieuws