Strafzaak tegen verdachte 2 dodelijke steekpartijen in Maastricht start op 11 februari

- Rechtbank Limburg -

Op 11, 12 en 13 februari 2019 behandelt rechtbank Limburg de strafzaak tegen een 38-jarige man, die onder andere wordt verdacht van 2 dodelijke steekpartijen in Maastricht, op 14 december 2017. De zitting start op 11 februari om 9.00 uur bij de rechtbank in Maastricht.

Planning

De rechtbank heeft 3 dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling. De globale planning voor deze dagen is als volgt: op maandag 11 februari bespreekt de rechtbank het dossier en wordt met de deskundigen van het Pieter Baan Centrum gesproken, op dinsdag 12 februari komen de slachtoffers aan het woord en op woensdag 13 februari formuleert de officier van justitie zijn eis en houdt de advocaat zijn pleidooi. De rechtbank zal op 12 maart uitspraak doen.

Aanmelden pers

De zittingen zijn openbaar. Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van een extra aantal zitplaatsen voor de pers in de zittingszaal. Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt – per e-mail tot en met 5 februari 2019 bij Team Communicatie: [email protected]. Houdt u bij uw komst naar het gerechtsgebouw er rekening mee dat gevraagd wordt naar uw perskaart en legitimatiebewijs.

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

Er wordt 1 camera in de zittingzaal toegelaten. Het medium dat de pool wil verzorgen, kan zich melden bij team Communicatie van de rechtbank via [email protected]

Zitting bijwonen als publiek

Het is in principe mogelijk om de zittingen als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank wordt een extra zittingszaal vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszaal vol is, is geen toegang meer mogelijk tot deze ruimte.

Detectie

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In de rechtbank gelden huisregels.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden