Max over kwalificatie in Bahrein: ‘We proberen op de tweede startrij te komen’

Foto: Verstappen.nl

300301RH – In Bahrein is het overdag bloedheet, maar koelt het snel af als de zon onder gaat. Terwijl de eerste en derde vrije training in de hitte verreden worden, biedt eigenlijk alleen de tweede training dezelfde koelere omstandigheden als tijdens de kwalificatie en de race.

“In Bahrein is het altijd moeilijk om je auto af te stellen, omdat je zo’n verschillende omstandigheden tijdens de sessies hebt”, legt Max uit. “Want ’s avonds is het natuurlijk een stuk kouder en de kwalificatie en race zijn in de avond. Omdat het asfalt hier heel zwaar is voor de banden, raken die snel oververhit.”

De stemming is na vrijdag, waar Max de vijfde respectievelijk de zesde tijd liet noteren, nog om en om. “De balans was okay, maar nog niet helemaal top. In de tweede vrije training ging het op de medium band wel heel goed. Daarop hadden we de snelste moeten zijn, maar in de laatste bocht verloor ik vermogen, dus daar bleven drie à vier tienden liggen. Op de zachtste band werkte het nog niet en had ik veel onderstuur.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/