De kracht van ons onderbewustzijn

Foto: Act Profiad

050403EL – Hoe komt het toch dat het voor velen zo lastig is om geijkte patronen te doorbreken? Dat we af en toe onredelijk reageren op een bepaalde situatie of uitspraak van iemand? Het antwoord ligt in ons onderbewustzijn. Hoe mooi zou het zijn als je inzicht krijgt in je onbewuste patronen? En ongewenste onbewuste patronen kunt ombuigen naar gewenste patronen?

In mijn praktijk ben ik dagelijks bezig met inzichten en veranderwerk op onbewust niveau. Hierbij maak ik gebruik van NLP-technieken, de ACT-meting en hypnose.

Wat hebben NLP, de ACT-meting en hypnose met elkaar gemeen?

NLP is onder meer een communicatievaardigheid. NLP gebruikt taal om weergaven te ordenen en organiseren om onze doelen te bereiken. Een juist positief taalgebruik naar anderen en onszelf heeft een positief effect op andermans en ons eigen onderbewustzijn. De ACT-meting toont vanuit onze onderbewuste aansturing wat ons natuurlijk talent, ons ontwikkelpotentieel en onze onbewuste patronen zijn. Hypnose is een staat waarin we met ons onderbewustzijn kunnen communiceren.

NLP, de ACT-meting en hypnose hebben dus met elkaar gemeen dat het methodieken zijn met een positieve invloed op ons onderbewustzijn.

Hoe combineer ik die drie methodieken in mijn praktijk?

Wanneer een klant zich meldt, onderzoeken we eerst de hulpvraag en of die bekende ‘klik’ er is. De basis voor coaching en een hypnosesessie is vertrouwen. Het vertrekpunt voor een coachingstraject is vrijwel altijd een ACT-meting. Deze meting geeft snel en helder inzicht in het natuurlijk talent van de klant. Daarnaast geeft de meting inzicht in dieper gelegen emoties. Door het snelle inzicht kan er voortvarend gestart worden met veranderwerk op onbewust niveau. Bewustwording van taalgebruik is een belangrijk onderdeel van de coaching. Wat men eenmaal bewust is geworden, kan men nooit meer onbewust zijn. Vanuit NLP en hypnose is er een aantal technieken om negatieve basisemoties en belemmeringen op te ruimen. Deze specifieke technieken zorgen ervoor dat een klant heel snel een positieve verandering bemerkt. Een mooie bijkomstigheid van deze specifieke technieken is dat er nagenoeg niet gepraat hoeft te worden over het onderliggende probleem, iets wat een klant vaak als prettig ervaart.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Heb je het idee dat je onbewuste patronen tegen je werken in plaats van vóór je? Heb je medewerkers die je gunt dat ze lekkerder in hun vel zitten en bewuster mogen leven en werken?

Neem dan contact op via telefoonnummer 06-1040 4365. Op mijn website https://www.actprofiad.nl/coaching/ vind je meer informatie over mijn diensten.

Anita Stal, Act Profiad Coaching en Advies

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen