In de meivakantie werkzaamheden aan het spoor: op diverse trajecten in Limburg rijden geen treinen maar bussen

Foto: Arriva

In de meivakantie werkzaamheden aan het spoor: op diverse trajecten in Limburg rijden geen treinen maar bussen

In de meivakantie werkt ProRail op meerdere plaatsen in Limburg aan het spoor. Dat heeft gevolgen voor de treininzet op verschillende trajecten. Het gaat daarbij onder andere om de Maaslijn(RS11) en om treinen van en naar Heerlen. Gedurende de stremmingen biedt Arriva vervangend busvervoer. Houd rekening met deze stremmingen, ook op koningsnacht en -dag, en plan je reis goed vooruit.

 Geen treinen op de Maaslijn


Van vrijdag 26 april tot en zondag 5 mei legt ProRail de laatste hand aan de nieuwe treinbeveiliging op de noordelijke Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen. Na een uitgebreid testprogramma wordt de oude beveiliging ontkoppeld en de nieuwe beveiliging geactiveerd. Door de beveiliging tijdig te vernieuwen worden onnodige storingen voorkomen en wordt gezorgd voor een betrouwbaar spoor.

  • van vrijdag 26 april t/m zondag 28 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Boxmeer
  • op maandag 29 en dinsdag 30 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Venlo
  • van woensdag 1 mei t/m zondag 5 mei rijden er geen treinen tussen Boxmeer en Venlo
  • Arriva zet stop- en snelbussen in op de verschillende trajecten. Reizigers tussen Nijmegen CS en Nijmegen Heyendaal kunnen ook gebruik maken van de bussen van het reguliere stadsvervoer (o.a. lijn 9 t/m 13, lijn 15 en lijn 300 van Breng).

     

    Geen treinen tijdens koningsnacht en -dag

    De werkzaamheden op de Maaslijn tussen Nijmegen en Boxmeer vinden ook plaats op koningsnacht en -dag. Arriva zet op deze dagen extra snel- en stopbussen in. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd van 30 tot 60 minuten.

    NS zet snelbussen in en Arriva zet stop- en snelbussen in.

Geen treinen van en naar Heerlen

Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei werkt ProRail non-stop aan de bouw van het nieuwe station Heerlen. Het gaat onder meer om het plaatsen van een glazen overkapping en het aanpassen van de bovenleiding.

Gedurende deze werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar Heerlen.

  • van zondag 28 april t/m zondag 5 mei rijden er:
    geen sneltreinen tussen Valkenburg en Aachen Hauptbahnhof (RE18),
    geen stoptrein tussen Heerlen Woonboulevard en Heerlen (RS18) en
    geen stoptreinen tussen Hoensbroek en Kerkrade Centrum (RS15).
    Ook rijdt de NS intercity niet tussen Sittard en Heerlen.
  • van maandag 29 april t/m vrijdag 2 mei rijden er geen treinen op het gehele traject tussen Sittard en Kerkrade Centrum (RS15).

Reizen met vervangende bussen
Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd
Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van onze Arriva OV Servicepunten, op de stations van Maastricht, Heerlen of Sittard of Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen