Max: ‘We moeten realistisch zijn’

In Azerbeidzjan finishte Max Verstappen als vierde, voor de derde keer op rij. Via een Skype-gesprek in het programma Peptalk van Ziggo Sport blikt Max terug op zijn optreden in de straten van Baku:

“We hebben weer het maximale eruit gehaald. Ik mag niet klagen. Ik probeer altijd het beste eruit te halen en op dit moment is dat niet de eerste plek. Natuurlijk wil ik daar voor gaan, maar je moet realistisch zijn.”

Bij de start van de race moest Max de Racing Point van Sergio Perez langszij laten gaan. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur legt uit:

“Mijn start was redelijk okay. Ik kon alleen niet laat de bocht inremmen, omdat Sebastian Vettel voor me zat. Perez kwam buitenom en daar kun je dan weinig tegen doen.” Max weet de Mexicaan echter al snel weer te verschalken met een fraaie inhaalactie. “Ik denk dat ik er in totaal drie seconden verloren heb.”

“Wij gingen iets te lang door op onze eerste set banden, daar verloor ik ook wat tijd. Achteraf is dat makkelijk praten, maar op dat moment dachten we dat het de juiste keuze was. Op de medium band waren we daarna wel snel. Daar had ik ook een goed gevoel op, tot de virtual safety car kwam”, vertelt Max, die inderdaad een ijzersterke stint reed.

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden